"Studenti preuzimaju ključeve grada", NL, 31. 5. 2012.
OTVORENJE STUDENT DAY FESTIVALA U PETAK NA KORZU
Studenti preuzimaju ključeve grada
 
 
Aron Grubešić, Andrea Mešanović i Tonči MikacRIJEKA Riječki će studenti 1. lipnja na puna dva dana preuzeti vladavinu nad gradom, u sklopu Student Day Festivala, jedinstvene manifestacije u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Svečano otvaranje i preuzimanje ključeva grada iz ruku riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela bit će organizirano u petak u 18.30 sati na Korzu. Glavni dan festivala je u subotu, kad će na Gatu Karoline Riječke u večernjim satima besplatno nastupiti Freemasonsi, studentski bend Losing Focus, Disco'N'Action, Marčelo&Filteri, Ivan Mastermix, TBF i Let3, najavili su predsjednica riječkog SZ-a Andrea Mešanović, projektni menadžeri Ivan Roje i Aron Grubešić te prorektor Tonči Mikac.
    No, brojna događanja krenut će već u petak u 12 sati u sveučilišnom Kampusu na Trsatu prezentacijom »Mape studentskih aktivnosti«, dok će u 14 sati početi tribina na temu »Treba li nam javna televizija – sloboda medija?« uz najavljeno sudjelovanje Gorana Milića, Zorana Šprajca i Ive Gačić. Studentska sportska natjecanja na Korzu kreću u 16 sati, a u 18.45 sati na rasporedu je tradicionalna revijalna malonogometna utakmica Grad Rijeka – Sveučilište u Rijeci. Prvi dan festivala bit će zaključen Zumba fitness prezentacijom na Korzu.
    Na Korzu će u subotu biti održana prezentacija studentskih udruga i organizacija, dok će Trg 111. brigade biti mjestom održavanja Sajma stipendija. Na Gatu Karoline Riječke od 15 do 17 sati u organizaciji Udruge Zumba Rijeka bit će održan Zumba fitness masterclass, na kojoj će sudjelovati međunarodna zvijezda zumbe iz Brazila Ailton Andrade, ali i Marina Lorencin, Abbey Addams, Jelena Diklić, Davor Ilić, Katia Mello, Zumba Rijeka Team i mnogi drugi. Studente zatim očekuje nastup DJ-a Ivana Mastermixa uz happy hour, a sve do četiri ujutro na Gatu će se redati ovogodišnji glazbeni izvođači. Organizatori su osigurali šator u slučaju kiše. Pokrovitelji Student Day Festivala su Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk