"Ekonomski fakultet dobio program Faros", NL, 1. 6. 2012.
Ekonomski fakultet dobio program Faros
 
 
RIJEKA Ekonomski fakultet u Rijeci i tvrtka RIS d.o.o. potpisali su ugovor o donaciji poslovnog računalnog programa FAROS. Navedeni računalni program počeo se koristiti u preddiplomskoj i diplomskoj nastavi Ekonomskog fakulteta u akademskoj godini 2011/2012. kao pomoć u edukacijskom procesu.
    – »Računalstvo u oblaku« (Cloud Computing) je nezaobilazna tema u današnjoj IT industriji, koja omogućava tvrtkama da smanje ulaganja u hardverske i softverske resurse, te da dio svojeg poslovanja smjeste kod pružatelja usluge i na taj način plaćaju samo koliko zaista koriste. Računalni program FAROS je upravo zasnovan na modelu »Clouda« i nalazi se instaliran na poslužiteljima tvrtke RIS d.o.o. u profesionalnom data centru, te na taj način Ekonomski fakultet u Rijeci nema potrebe za ulaganjem i održavanjem IT infrastrukture. Korištenjem ovog softvera studenti će imati priliku stjecati nova znanja i vještine koristeći se najmodernijim tehnološkim rješenjima na području poslovnog softvera i na taj način postati konkurentniji na sve zahtjevnijem tržištu rada. Ekonomski fakultet u Rijeci izražava svoju zahvalnost tvrtki RIS d.o.o. na doniranom računalnom programu, izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. Heri Bezić.
    FAROS je web orijentiran ERP sustav za vođenje cjelokupnog poslovanja tvrtke. U potpunosti je razvijen od strane stručnjaka tvrtke RIS d.o.o. pomoću vlastite metodike MIRIS, prvog i jedinog hrvatskog procesa razvoja koji je nositelj prestižnog znaka »Izvorno hrvatsko« i po ISO 9001:2008 standardima razvoja i provjere kvalitete. (A. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk