"Studenti zavladali Rijekom", NL, 2. lipanj 2012.
STUDENT DAY FESTIVAL PREDAJOM KLJUČEVA GRADA POČELA JEDINSTVENA MANIFESTACIJA U HRVATSKOJ 
 
Obersnel studentima poželio puno uspjeha u sportskim aktivnostima, a još više na ispitnim rokovima
 
 RIJEKA Predajom ključeva grada u ruke predsjednice Studentskog zbora Andree Mešanović, gradonačelnik Vojko Obersnel treće je godine zaredom studentima riječkog Sveučilišta prepustio vladavinu nad Rijekom u sklopu Student Day Festivala, jedinstvene manifestacije u Hrvatskoj i regiji.
    – Ključ je onaj pravi. U pravilu ga čuvaju samo Meštar Toni i studenti. To su dvije snage na koje se može osloniti u ovom gradu – rekao je Obersnel. Gradonačelnik je studentima poželio puno uspjeha u sportskim aktivnostima u sklopu festivala, a još više na predstojećim ispitnim rokovima.
    – Grad je naš. Vjerujem da ćemo ga vratiti u dobrom stanju – poručila je Mešanović.
    Prisutne je pozdravio župan Vidoje Vujić, otkrivši kako su ga brojni studenti pitali gdje mu je dres.
    – Nije mi problem skinuti se u dres i nastupiti za studentsku ekipu. Ako mi netko nabavi dres, stojim vam na raspolaganju – rekao je Vujić.
    Svoje je obećanje ubrzo i ispunio, jer mu je Mešanović darovala studentsku majicu, a iako nije nastupio na malonogometnoj utakmici između Grada i Sveučilišta, imao je čast poslati prvu loptu. Rektor Pero Lučin podsjetio je da je lani na koncertu na Gatu u sklopu Studentskog dana bilo 15.000 studenata, a vjeruje da će ih na ovogodišnjem biti još više.
    – Dobro se zabavite, napravite galamu i nek' vidi grad koliko vas ima – poručio je rektor studentima.
    Prvog dana festivala u Kampusu na Trsatu održana je prezentacija raznolikih studentskih projekata na riječkom Sveučilištu pod nazivom »Mapa studentskih aktivnosti«, a prvo mjesto zaslužio je EU klub, drugo projekti studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dok je treće mjesto osvojila Radio Sova.
Andrej PETRAK
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk