"Metropolis se pretvara u znanstveno-tehnološki park", NL, 6. 6. 2012.

NAPUŠTENA SKLADIŠTA •  ODREĐENA SUDBINA ZAŠTIĆENOG KULTURNOG DOBRA UNUTAR LUKE 
 
Na taj bi se način to područje revitaliziralo i osigurala bi se zaštita vrijednih građevina, smatra gradonačelnik Vojko Obersnel, koji sa Sveučilištem u Rijeci već pregovara o toj mogućnosti
 
 
RIJEKA Gradonačelnik Vojko Obersnel prisjetio se još jednom nedavnog sastanka s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem, koji je po njemu bio izuzetno uspješan, a rezultat kojega je i plan da se skladišta Metropolis izuzmu iz lučkog područja te da se u njih smjesti znanstveno-tehnološki park u suradnji s riječkim Sveučilištem.
   

Cesta D-403

– Riječ je o zaštićenom kulturnom dobru koje je smješteno unutar lučkog prostora. Sa Sveučilištem pregovaramo o mogućnosti da se u Metropolisu nastavi razvoj znanstveno-tehnološkog parka. Na taj bi se način to područje revitaliziralo, osigurala bi se zaštita vrijednih građevina, izjavio je Obersnel.
    On je ponovio da je cesta D-403 preduvjet razvoja riječke luke te da su započele imovinsko-pravne pripreme za njezinu gradnju.
    – Jedan dio, uglavnom bespravno sagrađenih objekata, morat će se ukloniti, ali osigurat ćemo smještaj za sve ljude koji u njima žive. Što se tiče ostalih projekata prometne infrastrukture, imamo obećanja da će se do kraja ove godine provesti elektrifikacija na cijeloj dionici pruge od Zagreba do Rijeke, odnosno Matulja. O tome se govori 10-ak godina, a sada imamo čvrsta obećanja da će se taj posao odraditi, kazao je Obersnel.
   

PoInvesticije u Benčiću i na Kostabeli početkom 2013.
   
    Gradonačelnik se nada da će krenuti i investicije u Rijeci.
    – Uz sve probleme koji postoje u Hrvatskoj, dobili smo investitora koji bi trebao izgraditi poslovni hotel u bivšem Benčiću. Očekujemo da bi radovi mogli krenuti početkom sljedeće godine, kada bi trebala početi i izgradnja apartmanskog naselja i turističkih sadržaja na Kostabeli, a investitor je češka tvrtka. Očekujemo dio sredstava i od Hrvatskih voda na čije smo natječaje prijavili naše projekte vrijedne 140 milijuna kuna, izjavio je Obersnel.
duzetnička zona

Riječki gradonačelnik najavio je da će se krenuti u izgradnju poduzetničke zone Bodulovo u Škurinjama.
    – Potrebna nam je velika količina materijala za nasipavanje prilazne ceste i platoa, ali to smo riješili na način da se iskoristi materijal iskopan na gradilištu Zagrada i s gradilišta ceste D-404 prema Križišću. Vjerujem da će poduzetnička zona biti izgrađena u sljedećih godinu dana, rekao je Obersnel. On je nabrojio još neke investicije koje su u tijeku, a najdalje je otišla izgradnja parkirališta Podpinjol koje bi trebalo biti otvoreno u srpnju ove godine.
    Riječki gradonačelnik nije želio komentirati žaljenje Zlatka Komadine zbog Obersnelova neuspjeha na unutarstranačkim izborima, zaključivši kako na konferencijama za novinare koje drži kao gradonačelnik ne želi razgovarati o stranačkim stvarima.
Damir CUPAĆ
 
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk