"Pokreće se doktorski studij", NL, 6. 6. 2012.

INFORMATIKA  NOVOST NA SVEUČILIŠNOM ODJELU

RIJEKA Sveučilišni odjel za informatiku u akademskoj godini 2012./2013. upisuje prvu generaciju studenata poslijediplomskog doktorskog studija »Informatika«, a natječaj za upis bit će objavljen tijekom travnja. Prema riječima voditeljice studije prof. dr. Maje Matetić, cilj je doktorskog studija informatike na riječkom Sveučilištu kroz dva modula, informacijski sustavi i inteligentni računalni sustavi, osposobljavati stručnjake iz područja informatičke i računalne tehnologije.
    – Odjel za informatiku želi ovim studijem zadovoljiti potrebu za obrazovanjem kadra u skladu sa najmodernijim znanstvenim spoznajama, koji bi bio osposobljen za originalan doprinos na znanstvenom planu u području informacijskih i računarskih znanosti. Programdoktorskog studija »Informatika« usporediv je sa sličnim studijima u Hrvatskoj i na europskim sveučilištima. U novim uvjetima suvremeno opremljenog prostora u Kampusu na Trsatu studentima će biti na raspolaganju sofisticirana strojna i programska oprema. Otvorene su mogućnosti doktorskog studija uz rad u gospodarskim, poslovnim ili društvenim organizacijama, kaže prof. dr. Matetić.
    Pokretanje doktorskoga studija, navodi prof. dr. Matetić, potaknuto je potrebama za sveučilišno obrazovanim stručnjacima koji mogu kreativno odgovoriti na zahtjeve razvoja informatike utemeljenih na recentnim znanstvenim i tehničko-tehnološkim dostignućima. (A. P.)
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk