''Rezultat nastave pred očima javnosti'', NL, 8. lipnja 2012.

GODIŠNJA IZLOŽBA STUDENTSKIH RADOVA NA RIJEČKOJ AKADEMIJI PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI

S izložbe studentskih radova na APURIJEKA Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci otvorena je završna godišnja izložba studentskih radova, na kojoj se može vidjeti više od tisuću radova iz područja kiparstva, grafike, slikarstva, crtanja, fotografije, novih medija, grafičkog dizajna, nakita, mozaika, scenografije i kostimografije koji daju godišnji pregled učinjenog tijekom redovite nastave 300 studenata i njihovih mentora. 
Sedma po redu godišnja izložba težište stavlja na radove studenata završne, četvrte godine preddiplomskih studija likovne pedagogije i primijenjenih umjetnosti te studenata diplomskih studija istih smjerova. Njihovi su radovi izloženi u svim javnim prostorima Akademije, dok su radovi studenata ostalih godina izlagački prostor dobili u klasama u kojima su i radili tijekom akademske godine. 
Po ocjeni v. d. dekanice Maje Franković riječ je o do sada nabolje pripremljenoj završnoj izložbi studentskih radova, ali i profesora, jer se se svaki profesor morao dobro pripremiti i cijelu godinu kontinuirano raditi da bi mogao pokazati ono što su studenti kroz godinu morali napraviti. Svaki student prisutan je s po nekoliko radova, a najbolji su dobili središnje mjesto u postavu – kroz centralnu vertiklu Akademije. Posebno je na prostoru ispred dekanata izdvojeno najboljih 30-ak radova. Radovi studenata završnih godina bit će izloženi do 30. lipnja i mogu se pogledati radnim danom od 9 do 18 sati, dok će izložba studenata prve tri godine zbog klasifikcijskih ispita biti nešto kraća, do 16. lipnja.

N. VALERJEV OGURLIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk