Održana 40. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci
Odluka o kriterijima i uvjetima participiranja u troškovima studija redovitih studenata u akademskoj godini 2012/2013., jedna je od točaka 40. sjednice Senata, usvojena nakon poduže rasprave, no predstavnici studenata bili su suzdržani. Naime, odluka je promijenjena u odnosu na prošlogodišnju, pa tako u članku II stoji da „Uvjet ostvarenja prava na svaku narednu pojedinačnu godinu studija bez plaćanja participacije jest stjecanje minimalnog broja ECTS bodova potrebnog za ostvarenje prava na subvenciju MZOS-a.“ Nadalje, studenti koji su tijekom akademske godine stekli 30 ECTS bodova i manje, dužni su u narednoj akademskoj godini platiti puni iznos participacije predviđene za određeni studij. Odluku o visini školarine za svaku akademsku godinu utvrđuje Senat.
Studenti koju su stekli manje od minimalnog broja ECTS bodova potrebnog za ostvarenje prava na subvenciju MZOS, ali više od 30 ECTS bodova, dužni su platiti participaciju koja odgovara umnošku ECTS bodova ponovo upisanih kolegija i utvrđene novčane vrijednosti jednog ECTS boda čiji iznos za svaku akademsku godinu utvrđuje Senat. Treba istaknuti kako riječko Sveučilište i ove godine ima najniži prag, odnosno 30 ECTS-a, za razliku od ostalih Sveučilišta gdje taj prag iznosi 42 i više ECTS-a, a uz to posebno je regulirana socijalna kategorija kroz Fond „Aleksandar Abramov“, gdje je dovoljno ostvariti 18 ECTS-a.
Posebnost riječkog Sveučilišta je i odredba prema kojoj za studente koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 50 ECTS bodova te ostvarili prosječnu ocjenu 4,5 (i/ili prosječnu težinsku ocjenu veću od 80% na preddiplomskim studijima i 90% na diplomskim studijima), troškove navedene participacije snosi sastavnica/nositelj studijskog programa.
U svomu izvješću rektor Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin još je jednom čestitao dobitnicima Nagrade Grada Rijeke istaknuvši kako je Sveučilište ponosno na dodijeljenu nagradu za životno djelo akademiku Danielu Rukavini, bivšem rektoru Sveučilišta, kao i na dodijeljene godišnje nagrade za posebne zasluge osobama koje je predložilo upravo Sveučilište - prof. dr. sc. Nevenki Ožanić, dipl. ing. građ., prof. dr. sc. Jeleni Roganović, dr. med. i prof. dr. sc. Olegu Petroviću, dr.med.
Senat je na sjednici u više znanstveno-nastavno zvanje trajno potvrdio dr. sc. Branimira Pavkovića s Tehničkog fakulteta i dr. sc. Mladena Petravića s Odjela za fiziku, dok je u više umjetničko – nastavno zvanje u trajanju od 5 godina potvrđena Emilija Duparova s Akademije primijenjenih umjetnosti. U naslovno umjetničko – nastavno zvanje docent iz umjetničkog područja, polja kazališna umjetnost, grane kazališna režija izabrana je Lenka Udovički.
 
E.M.Š.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk