"FMTU iz Ike novi član Svjetske organizacije", NL, 26. 6. 2012.
USPJEH
FMTU iz Ike novi član svjetske organizacije
 
 
altIKA » Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu postao je službeni član Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Mreže znanja (Knowledge Network). Nakon jednogodišnjeg procesa akreditiranja, od proteklog svibnja fakultet u Opatiji se ubraja među vodećih 120 obrazovnih institucija iz 40 različitih zemalja, koje posjeduju znanstveno-istraživačke kompetencije te doprinose daljnjem razvoju inovacija u turizmu.
    – Riječ je o međunarodnom programu UNWTO-a čija je misija podržati akcije država članica u svim pitanjima vezanim za znanje, znanost i tehnologiju, s ciljem povećanja konkurentnosti i globalnog razvoja turizma. Mreža znanja (Knowledge Network) predstavlja među ostalim i platformu preko koje članice komuniciraju razmjenjujući ideje i svoja iskustva. UNWTO je prepoznala Fakultet u Opatiji kao instituciju s inovativnim pristupom kako u području obrazovanja tako i u području istraživanja i razvoja – ističe prof. dr. Sandra Janković, prodekanica za međunarodnu suradnju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
    Svjetska turistička organizacija (UNWTO) specijalizirana je agencija Ujedinjenih naroda za promociju odgovornog, održivog i općenito prihvatljivog turizma. Članstvo UNWTO-a broji 155 zemalja i više od 400 pridruženih članova, predstavnika privatnog sektora, obrazovnih institucija, turističkih udruženja i lokalnih turističkih predstavnika.
    Sukladno UNWTO-ovim predviđanjima, međunarodni broj dolazaka u svijetu rast će godišnje po stopi od 3 posto sve do 2030. godine. U 2012. godini ostvarit će se milijarda međunarodnih dolazaka, čime će turizam ostvariti velike mogućnosti za generiranje zaposlenosti, prihoda ali i stranih investicija, ističe predstavnica fakulteta te se nada da će opatijski fakultet svojim aktivnim članstvom doprinijeti daljnjem razvoju UNWTO mreže znanja.

Ma. KIRIGIN


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk