"Prvi hrvatski specijalisti znaju sve o hrani i pići", NL, 27. 6. 2012.
CJELOŽIVOTNO UČENJE NA FAKULTETU U IKI USPJEŠNO STRUČNO USAVRŠAVANJE
Prvi hrvatski specijalisti znaju sve o hrani i piću
Program je trajao cijelu akademsku godinu, a od 36 upisanih polaznika uspješno su ga završila 34 te su stekli certifikat SHIP-a koji potvrđuje njihovu specijalizaciju

Marina KIRIGIN
 
Čestitke za prvu generaciju Specijalista odjela hrane i pića (SHIP)IKA » Svečana promocija prve generacije Specijalista odjela hrane i pića (SHIP) jučer je upriličena za 34 polaznika programa na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki. Pri fakultetu je putem programa cjeloživotne edukacije stručnom usavršavanju u trajanju jedne akademske godine pristupilo 36 polaznika, a njih 34 steklo je certifikat SHIP-a.
    Dekan fakulteta Joža Perić čestitao je prvoj generaciji polaznika i zaželio im da budu promotori ovog novog programa cjeloživotnog učenja koji se upisuje u radnu knjižicu. O nužnosti cjeloživotnog učenja jučer je govorio i profesor Slobodan Ivanović, predstojnik Zavoda ugostiteljstva i stručnog tima suradnika. Istaknuto je kako konkurentnost hrvatskog turizma ovisi o konkurentnosti radne snage, obrazovanju i specijalizaciji određenih kadrova u turizmu te kako je upravo na tragu stalnog unapređenja ljudskih resursa prije godinu dana pokrenut ovaj, prvi u Hrvatskoj program specijalizacije stručnjaka u odjelima hrane i pića.
    – Moj cilj upisa na SHIP bio je stjecanje novih znanja, vještina i komp
SHIP u rukama
   
    Specijalisti Odjela hrane i pića postali su: Stjepan Babić, Tomislav Banić, Jakov Buškulić, Ivan Čapeta, Vladimir Dedić, Alen Faflja, Dragana Franković, Edi Franković, Francesca Frlan, Željko Gluščić, Ines Grabovac, Mladen Ivančić, Vedran Jotanović, Robert Klarić, Anthony Kukuljan, Jakov Leko, Josip Miličević, Damir Mišković, Damir Muranović, Matej Muškardin, Marin Nadalić-Šotić, Sanda Perči, Boris Prusina, Viktor Rudan, Josip Saratlić, Mladen Sudar, Marin Španjol-Šimunelić, Marko Šurlina, Hrvoje Tomas, Marijana Ursić, Tomislav Vidović, Valentino Vrkić, Roberto Zuliani i Nikola Žic.
etencija te stvaranje novih saznanja u struci kako bi ih mogao primijeniti u poslovanju. SHIP je ispunio moja očekivanja, nije mi žao niti jedne minute provedene na predavanjima. Atmosfera na radionicama i predavanjima bila je naravno radna, ali i ugodna i opuštajuća. Ono što smatram najbitnijim je da me ovaj program naučio novim mogućnostima, pomogao da probudim kreativnost te u bližoj budućnosti doprinesem hrvatskoj ugostiteljskoj ponudi – mišljenje je Vladimira Dedića, polaznika prve generacije programa koji je i voditelj poslovanja obiteljskog obrta, a ujedno i apsolvent preddiplomskog sveučilišnog studija FMTU-a.
    U sklopu stručnog usavršavanja koje je provedeno u dva modula, polaznici su savladali znanja iz gastronomije i restoraterstva, a dodatnu vrijednost programu dala su gostujuća predavanja i stručne terenske radionice uspješnih gastro i ugostiteljskih stručnjaka poput Denisa Zembe, Stephana Macchija i drugih proslavljenih gastro stručnjaka.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk