Nova primopredaja u Kampusu
Petak, 06.07.2012.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci izvršena je primopredaja platoa meteorološke postaje. U sklopu međunarodnog hrvatsko – japanskog projekta - Identifikacija rizika i planiranje korištenja zemljišta za ublažavanje nepogoda kod odrona zemlje i poplava u Hrvatskoj, projektiran je i izgrađen plato za postavljanje meteorološke mjerne opreme na lokaciji zapadno od novoizgrađenog Građevinskog fakulteta. Postavljena su i istražna polja (materijali) za kolničke konstrukcije. Planirana i instalirana oprema služit će za istraživanja i nastavu na preddiplomskim i diplomskim studijima Građevinarstva iz područja hidrotehnike, ali i za potrebe nastave i mjerenja iz područja prometnica. Istražni materijali za kolničke konstrukcije (dio koji se odnosi na Prometnice) donirao je GP Krk d.d.

U pripremi projektne dokumentacije sudjelovali su djelatnici Zavoda za hidrotehniku i geotehniku Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci kao i djelatnici Zavoda za prometnice, organizaciju i tehnologiju građenja i arhitekturu.

Kako je spomenuta građevina najvećim dijelom financirana iz hrvatsko – japanskog projekta, osnovna joj je namjena mjerenje meteoroloških parametara i prikupljanje podataka za potrebe znanstveno istraživačkog rada na projektu.

Znanstveni novaci koji su zaposleni na Građevinskom fakultetu na spomenutom projektu preko resornog Ministarstva iz Zavoda za hidrotehniku i geotehniku, te djelatnici Zavoda za prometnice, organizaciju i tehnologiju građenja i arhitekturu biti će zaduženi za održavanje, prikupljanje i analizu podataka koje će koristiti u nastavi, istraživanju i u izradi svojih doktorskih radnji.

 

 

  
  
Prorektor za znanost i razvoj:
prof. dr. sc. Nevenka Ožanić
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk