"Meteorološka postaja u Kampusu", NL, 9. 7. 2012.
SVEUČILIŠTE U RIJECI PRIMOPREDAJA PLATOA
Meteorološka postaja u Kampusu
Oprema će služiti za istraživanja i nastavu na preddiplomskim i diplomskim studijima građevinarstva
 
Postaja smještena zapadno od Građevinskog fakultetaRIJEKA » U Kampusu Sveučilišta u Rijeci izvršena je primopredaja platoa meteorološke postaje, smještenog zapadno od Građevinskog fakulteta. Projektiranje i izgradnja platoa izvedena je u sklopu međunarodnog hrvatsko-japanskog projekta »Identifikacija rizika i planiranje korištenja zemljišta za ublažavanje nepogoda kod odrona zemlje i poplava u Hrvatskoj«. Planirana i instalirana oprema, pojašnjava prorektorica za znanost i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Nevenka Ožanić, služit će za istraživanja i nastavu na preddiplomskim i diplomskim studijima građevinarstva iz područja hidrotehnike, ali i za potrebe nastave i mjerenja iz područja prometnica. Osnovna namjena postaje mjerenje je meteoroloških parametara i prikupljanje podataka za potrebe znanstvenoistraživačkog rada na projektu.
    U pripremi projektne dokumentacije sudjelovali su djelatnici Zavoda za hidrotehniku i geotehniku Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, kao i djelatnici Zavoda za prometnice, organizaciju i tehnologiju građenja i arhitekturu. Znanstveni novaci koji su zaposleni na Građevinskom fakultetu na ovom znanstvenom projektu preko resornog Ministarstva iz Zavoda za hidrotehniku i geotehniku, te djelatnici Zavoda za prometnice, organizaciju i tehnologiju građenja i arhitekturu bit će zaduženi za održavanje, prikupljanje i analizu podataka koje će koristiti u nastavi, istraživanju i u izradi svojih doktorskih radnji. Istražni materijali za kolničke konstrukcije, u dijelu koji se odnosi na prometnice, donirao je GP Krk d.d.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk