"Otok čiste studenti iz Albanije i Poljske", NL, 11. 7. 2012.
UNIJE EKOLOŠKO-UMJETNIČKA AKCIJA
Otok čiste studenti iz albanije i Poljske
 
 
Neven Blidar i Aleksandra IgnatoskiRIJEKA » Volonterska ekološko-umjetnička akcija »Unije 2012« će treću godinu zaredom biti održana na otoku Unije između 12. i 23. srpnja. Akcija ima naglasak na čišćenju obale otoka Unije od naplavina, plastičnih boca, mreža, konopa, čepova, kašeta i cipela, ali i ekološkoj edukaciji o vrstama otpada, onečišćenju mora, načinu razgradnje otpada, kao i propisima o zaštiti okoliša. Članovi Udruge »Obala naših unuka« i Organizatorskog odbora akcije Aleksandra Ignatoski i Neven Blidar najavili su kako će u akciji sudjelovati 33 volontera, većinom članova udruge »Obala naših unuka«. Pridružit će se i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, Zagreba i Osijeka, kao i studenti drugih srodnih fakulteta iz Rijeke i Zagreba, ali i iz Albanije i Poljske. Posebnost akcije je i dolazak pet mladih volontera studenata iz Albanije, što je rezultat suradnje Udruge s Ministarstvom turizma, kulture, sporta i mladih Albanije.
    Umjetnički i kreativni izričaj volontera studenata akademije manifestira se kroz uratke koji nastaju korištenjem prikupljenih naplavina u sklopu likovnih radionica, u koje će se uključiti djeca na otoku. Studenti Akademije također će u galeriji, kao i prošle godine, predstaviti radove mještanima i gostima te tako dodatno obogatiti turističku ponudu otoka. Nakon akcije slijedi izložba u Rijeci. (A. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk