Održana 41. sjednica Senata

Na posljednjoj, prije ljetne stanke, sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci u svomu izvješću rektor Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin ukratko je izvijestio članove Senata o proteklim događanjima te također, najavio zadatke koji očekuju Sveučilište s početkom jeseni, odnosno nove akademske godine.

Podsjetio je, između ostaloga, na održanu primopredaju zgrade Sveučilišnih odjela za matematiku, fiziku, informatiku i biotehnologiju (uz utvrđene nedostatke na fasadi i ostatku građevine) u Sveučilišnom kampusu u Rijeci, te na primopredaju platoa meteorološke postaje u Sveučilišnom kampusu u Rijeci, u sklopu međunarodnog hrvatsko–japanskog projekta Identifikacija rizika i planiranje korištenja zemljišta za ublažavanje nepogoda kod odrona zemlje i poplava u Hrvatskoj (voditelj projekta prof. dr. sc. Nevenka Ožanić).

U okviru Rektorova izvješća, članovi Senata raspravljali su i o nedavno održanom Okruglom stolu o Nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru na kojem su sudjelovali zamjenica ministra MZOS-a Marija Lugarić sa suradnicima i članovima Povjerenstva koji je predložilo Nacrt, te se time uključilo u javnu raspravu koja će biti otvorena do 6. kolovoza 2012. Godine. Zaključak je Senata kako se radi o iznimno važnom dokumentu o kojemu se nužno treba očitovati, odnosno uključiti se svojim prijedlozima i primjedbama u javnu raspravu.

Rektor se osvrnuo i na  seminar u okviru Tempus projekta ACCESS na kojemu je sudjelovalo više od trideset predstavnika sveučilišta iz RH, Švedske, Njemačke, Nizozemske i Slovenije te predstavnici MZOS-a, istaknuvši kako je  projekt u finalnoj fazi, te se  na seminaru raspravljalo o konačnim dokumentima vezanim uz komparativnu analizu sustava financiranja visokog obrazovanja i zaključnom dokumentu o modelu financiranja ravnopravnog pristupa studenta sustavu visokog obrazovanja.

Najavljena je  14. CARNet-ova korisnička konferencija CUC 2012 koja će biti održana od 12. do 14. studenog 2012. na Kampusu SuRi.
Kada je riječ o međunarodnoj suradnji treba kazati da je SuRi do danas sklopilo 132 Erasmus ugovora o suradnji s visokoškolskim institucijama. U skladu s potpisanim ugovorima, studenti SuRi imaju na raspolaganju 261 mjesto na inozemnim sveučilištima, a inozemni Erasmus studenti 202 mjesta na sastavnicama SuRi. Prihvaćena je i ponuda za sudjelovanje na projektu „Internationalization of learning outcomes“ u sklopu IPA natječaja „Further development and implementation of the Croatian Qualifications Framework“ .

Rektor je najavio i niz aktivnosti vezanih uz obilježavanje 40. obljetnice Sveučilišta,od kojih su već neke pokrenute, a s programom obilježavanja počet će se već u listopadu ove godine, dok je završna svečanost najavljena za 17. svibnja 2013., na dan kada je osnovano Sveučilište.

U više znanstveno – nastavno zvanje potvrđeni su dr. sc. Darko Dukovski, Filozofski fakultet, trajno, dr. sc. Alan Šustić, Medicinski fakultet, trajno i dr. sc. Nela Vlahinić – Dizdarević, Ekonomski fakultet, trajno. Dr. sc. Mario Pečarić, Ekonomski fakultet i dr. sc. Ivona Uhač, Medicinski fakultet, potvrđeni su u zvanje redovitih profesora u trajanju od 5 godina.
 

E.M.Š.

Dnevni red

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk