Objavljen poziv na natječaj Europskog instrumenta za demokraciju I ljudska prava
Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj objavila je poziv za prijedloge projekata u sklopu Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava.

Cilj je podržati organizacije civilnog društva koje se bave ljudskim pravima (političkim, civilnim, gospodarskim, socijalnim i kulturnim) i demokratizacijom, i to putem: a) primjene zajedničkih agendi o ljudskim pravima i demokratskim reformama; b) izgradnje konsenzusa oko političkih sporova ili kontroverzi; c) jačanja političke zastupljenosti i sudjelovanja; d) jačanja uključenosti i pluralizma civilnog društva, te e) potpore aktivnostima čiji je cilj promicanje pitanja obuhvaćenih smjernicama EU-a o ljudskim pravima.

Specifični cilj je promicanje podupirućih aktivnosti i izgradnje kapaciteta novih ili krhkih organizacija civilnog društva formiranih od strane skupina čiji su interesi nedovoljno zastupljeni, ili neki drugi način pomaganja osnaživanju takvih skupina (na primjer, manjinskih skupina, osoba s invaliditetom, žena radnica, djece i LGBT skupina) te djelovanja čiji je cilj pomirenje kroz povećanje transparentnosti i objektivnosti suđenja za ratne zločine i podizanje javne svijesti o tom pitanju.

Molimo da imate u vidu da je ovaj poziv na podnošenje prijedloga ograničen. U prvom krugu potrebno je poslati samo koncept projekta (Concept note). Nakon toga, kandidati čiji koncepti budu odabrani, morat će podnijeti kompletni obrazac prijave.

Rok za podnošenje prijava je 1. listopada 2012. Pojedinosti možete pronaći ovdje.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk