U HKD-u održan koncert Europskog zbora i orkestra studenata medicine, MojaRijeka.hr, 6. 8. 2012.

6. 8.2012,; portal MojaRijeka.hr; autor: Damir Jevtić

Studenti medicine i mladi liječnici nastupili na European Medical Students' Orchestra and Choir - EMSOC

Ove godine Rijeka je bila domaćin Europskog zbora i orkestra studenata medicine (European Medical Students' Orchestra and Choir - EMSOC). Riječ je o jedinstvenom međunarodnom europskom kulturnom projektu koji okuplja studente medicine i mlade liječnike sa širim glazbenim obrazovanjem, a svake godine koncerte održavaju u drugom europskom gradu.

Europski zbor i orkestar studenata medicine

Studenti EMSOC-a međusobno dijele talent i strast prema izvođenju djela klasično-popularne glazbe. Ovaj je projekt pokrenut 1993. godine u Njemačkoj kao komorni orkestar, a tijekom godina prerastao je u godišnji susret medicinara koji formiraju simfonijski orkestar i pjevački zbor. Susrete organiziraju studenti medicine i mladi liječnici zemlje ili grada domaćina, a ove godine organizaciju su preuzeli studenti medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U projektu su sudjelovali studenti medicine iz Portugala, Španjolske, Francuske, Irske, Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Poljske, Slovenije, Italije, Mađarske, Estonije, Latvije, Švedske, Češke, Rumunjske, Malte, Grčke, Turske, Malezije i Hrvatske. Simfonijski se orkestar sastojao od stotinu i dva člana orkestra i mješovitog pjevačkog zbora, a u programu su kao solisti nastupiti riječki operni umjetnici Kristina Kolar, Marko Fortunato, Robert Kolar i Siniša Štork pod vodstvom dirigenta Mladena Tarbuka.

Pored glazbenog programa, studenti iz cijele Europe imali su priliku upoznati ljepote Hrvatske kroz organizirane izlete u Nacionalni park Plitvička jezera i na otok Cres.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk