"Prof. Stipan Jonjić član njemačke Leopoldine", NL, 4. 9. 2012.
PRIZNANJE
Prof. Stipan Jonjić član njemačke Leopoldine
 
 
altRIJEKA » Svjetski poznati virusolog i imunolog te istaknuti znanstvenik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Stipan Jonjić postao je novi član Leopoldine, Njemačke nacionalne akademije znanosti. Profesor Jonjić radi i djeluje u svojstvu redovitog profesora i predstojnika Zavoda za histologiju i embriologiju te Centra za proteomiku pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Odlikovan je za istraživački rad u području virusne imunologije.
    Predsjednik Leopoldine dr. Jörg Hacker uputio je prof. dr. sc. Jonjiću pismo čestitke. – Vaše imenovanje u Akademiju jest pokrenuto kao priznanje vašim znanstvenim dostignućima i vaše osobne pozicije unutar znanstvenih krugova, te mi stoga dopustite da vam iskreno čestitam na ovom imenovanju, piše dr. Hacker prof. Jonjiću.
    Leopoldina je najstarija svjetska akademija prirodnih znanosti njemačkoga govornoga područja, osnovana pred gotovo 350 godina. Izabrani znanstvenici članovi su određene sekcije unutar Akademija, a to članstvo zaslužili su svojom akademskom izvrsnošću. Leopoldina savjetuje državne ustanove o znanstvenim pitanjima i potiče razmjenu ideja s inozemnim akademijama i znanstvenicima. Otprilike tri četvrtine njezinih članova su iz njemačkog govornog područja, odnosno iz Njemačke, Austrije i Švicarske, dok preostala četvrtina potječe iz drugih zemalja. Od travnja 1991., Leopoldina postoji u svojstvu neprofitne udruge te je u srpnju 2008. proglašena Njemačkom nacionalnom akademijom znanosti. U tom svojstvu Leopoldina obnaša predstavničku funkciju u međunarodnim organizacijama i tijelima sastavljenim na temelju nacionalnih akademija. Čestitke profesoru Jonjiću uputio je i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin. (A. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk