Erasmus / Erasmus+

Sveučilište u Rijeci sudjeluje u programu Erasmus od akademske godine 2009./2010. Kroz osam akademskih godina više od 1000 studenata i 300 članova osoblja Sveučilišta sudjelovat će u programu. Također, od 2011. kada je Hrvatska u potpunosti uključena u Erasmus, Sveučilište je ugostilo više od 1000 dolaznih Erasmus studenata i 300 dolaznih članova osoblja. 

U prosincu 2013. Sveučilištu u Rijeci dodijeljena je Erasmus sveučilišna povelja (255208-LA-1-2014-1-HR-E4AKA1-ECHE) za sudjelovanje u Erasmus+ programu u razdoblju od 2014. do 2020.

ERASMUS+ je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014. do 2020.
Planirani budžet za sedmogodišnje trajanje Erasmus+ programa iznosi 14,7 milijardi eura. Erasmus+ okuplja sve dosadašnje europske i međunarodne projekte i inicijative u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, te zamjenjuje sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulin i program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima). Predviđeno je da u okviru Erasmus+ programa 5 milijuna osoba dobije priliku studirati ili usavršavati se u inozemstvu.

Struktura Erasmus+ programa

ERASMUS+
Ključna
aktivnost 1 -
Mobilnost u svrhu učenja
za pojedince
Ključna
aktivnost 2 -
Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
Ključna aktivnost 3 -
Podrška reformi politikaVodič Europske komisije za program Erasmus+ 2018./2019.

Sveučilište je potpisalo više od 500 Erasmus bilateralnih ugovora sa sveučilištima iz većine zemalja EU, omogućujući više od 1000 mjesta za odlazne/dolazne studente te gotovo 1000 mjesta za mobilnosti osoblja u/iz partnerskih institucija. 
Ugovori o suradnji sklopljeni su s visokoškolskim institucijama u sljedećim zemljama: Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Makedoniji, Nizozemskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Turskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji. 
Institucije na kojima se može ostvariti mobilnost u 2019./2020. 

Popis Erasmus koodinatora na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci

EUROPSKA KOMISIJA - Erasmus+ program
AMPEU - ERASMUS+

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk