"Projekt vrijedan više od 90 tisuća eura nudi optimizaciju korištenja EU-sredstava", NL, 12. 9. 2012.
MEĐUNARODNA SURADNJA EKONOMSKI FAKULTET APLICIRAO TRI PROJEKTA ZA FONDOVE
Projekt vrijedan više od 90 tisuća eura nudi optimizaciju korištenja EU-sredstava
 
 
Ekonomski fakultet uspješno je aplicirao više projekataRIJEKA » Ekonomski fakultet u Rijeci uspješno je aplicirao više projekata pod vodstvom prof. dr. Vinka Kandžije na europske fondove u okviru međunarodne suradnje. Riječ je o projektima »Apsorpcijski kapaciteti pretpristupnih fondova EU u zemljama Zapadnog Balkana«, »Ekonomski sustav EU i pristupanje Bosne i Hercegovine« te »Integration of Balkani countries in the European administrative space«.
    Projekt o Apsorpcijskim kapacitetima pretpristupnih fondova EU prepoznala je Izvršna agencija za edukaciju, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), a predstavlja Jean Monnet multilateralni projekt. Osim riječke Ekonomije s prof. dr. Kandžijom kao voditeljem programa, uključene su kolege s Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, National School of Political Studies and Public Administration u Rumunjskoj, New Bulgarian University iz Bugarske, University of Nice Sophia Antipolis iz Francuske, te Sveučilište u Vitezu iz BiH. Vrijednost projekta je više od 90.000 eura, a cilj je utvrđivanje i analiziranje uspješnosti korištenja pretpristupne pomoći u zemljama Zapadnog Balkana, identificiranje prepreka sredstava te preporuke rješenja istih u svrhu optimizacije korištenja sredstava. Značaj projekta je u tome da će uspješno korištenje sredstava pretpristupne pomoći djelovati ne samo na gospodarski rast i razvoj zemalja Zapadnog Balkana već će i bolje pripremiti zemlje za ulazak u EU.
    Međunarodna konferencija u Vitezu »Ekonomski sustav EU i pristupanje Bosne i Hercegovine« organizirana je prvi put 2011. godine s ciljem okupljanja stručnjaka, znanstvenika, političara i privatnog sektora u svrhu jačanja duha europske ekonomske i poslovne suradnje na području BiH i šire regije, a ovogodišnja konferencija bit će sufinancirana sredstvima EU. Profesor Kandžija je kao dugogodišnji nositelj katedre Jean Monnet, 2011. godine, unutar Jean Monnet programa uspješno aplicirao aktivnost Jean Monnet Ad Personam s projektom »Integration of Balkan countries in the European administrative space«. Projekt se provodi kroz tri godine, a za njegovo provođenje odobreno je 45.000 eura

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk