IPA Adriatic - natječaj za strateške projekte
10.10.2012. OBJAVLJENE SU IZMJENE NATJEČAJA. Detaljnije informacije...

Glavni cilj programa je jačanje mogućnosti održivog razvoja jadranske regije kroz usklađenu strategiju rada i djelovanja partnera.

Programska strategija sastoji se od tri specifična cilja:

  1. Jačanje istraživanja i inovacija s ciljem razvoja regije kroz ekonomsku, društvenu i institucionalnu suradnju;
  2. Promocija, unaprjeđenje i zaštita prirodnih i kulturnih resursa kroz zajedničko upravljanje rizicima;
  3. Jačanje i integracija postojećih infrastrukturnih mreža te promocija i razvoj transportnih, informacijskih i komunikacijskih usluga.

Poziv se odnosi na osam strateških tema odabranih od strane Zajedničkog odbora za praćenje (Joint Monitoring Committee), a temelji se na izazovima i prilikama od strateške važnosti s kojima se jadranska regija treba suočiti, a to su:

Prioritet 1: Tema 1 – Inovacija kao ključ ekonomskog razvoja na Jadranskom moru;

Prioritet 2: Tema 1 – Unaprjeđenje morskog  i obalnog okoliša te okoliša delta rijeka zajedničkim upravljanjem na Jadranskom području; Tema 2 – Zaštita do balastnog zagađenja voda na Jadranskom području; Tema 3 – Integrirano i održivo upravljanje resursima pitke vode na Jadranskom području; Tema 4 – Zaštita i prevencija prirodnih rizika na Jadranskom području, s posebnom pozornošću na rizike od požara; Tema 5 – Turizam s naglaskom na održivom upravljanju i marketingu prirodnih i kulturnih resursa na Jadranskom području;

Prioritet 3: Tema 1 – Unaprjeđenje integriranih planova usmjerenih na multimodalna rješenja, posebno na poveznice između obalnih zona i zaleđa na Jadranskom području, uključujući unaprjeđenje sustava i povezanih usluga luka i zračnih luka; Tema 2 – Promocija zajedničkih modela održivih usluga prijevoza radi poboljšanja poveznica na Jadranskom području, uključujući unaprjeđenje sustava i povezanih usluga luka i zračnih luka.

Sveukupno je dostupno preko 90 milijuna eura. Projektni proračun mora iznositi izmedju 5 i 12,5 milijuna eura. Traženi iznos vlastitog doprinosa je 15%. Trajanje projekta minimalno 24 mjeseca.

Na Poziv se mogu prijaviti javna tijela (nacionalna, regionalna, lokalna te druga javna tijela), privatne organizacije (privatne udruge, neprofitne organizacije, fondacije, istraživački centri, mala i srednja poduzeća) te ostale javne institucije. Partnerstvo mora uključivati barem šest partnera iz šest različitih zemalja programa IPA Adriatic CBC, to jest iz Grčke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Albanije i Bosne i Hercegovine. Prijaviti se može najviše 18 partnera. 

Strateški projekti prijavljuju se u dva koraka, pri čemu drugom mogu pristupiti samo projekti koji ostvare najveći broj bodova tijekom prvog kruga. 

Detaljnije informacije

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk