"Seminar o strateškom promišljanju", NL, 19. 9. 2012.
EKONOMSKI FAKULTET RIJEKA
Seminar o strateškom promišljanju
 
 
RIJEKA » Kako učiti strateški promišljati? – naziv je seminara što su ga na Ekonomskom fakultetu u Rijeci jučer održali dr. sc. Julia Sloan i dr. sc. Lara Jelenc.
    Riječ je o seminaru namijenjenom menadžerima koji je susreću sa zadatkom oblikovanja strategija na različitim nivoima, kao i mladima koji mogu razvijati svoje sposobnosti strateškog promišljana i u neformalnim kanalima koristiti ih za oblikovanje strategija za koje nisu odgovorni, ali mogu sudjelovati. U tom smislu, seminar je, između ostalog, ponudio odgovore na pitanja kako kultura utječe na strateško promišljanje, kako trenirati strateško promišljanje, kako poticati zaposlenike da »počnu misliti« unutar poduzeća te može li se strateško promišljanje naučiti iz knjiga.
    Uz docenticu na riječkom Ekonomskom fakultetu Laru Jelenc, seminar je vodila američka stručnjakinja Julia Sloan, predavačica na Columbia Universityju te Brookings Institutu koja osim brojnih multinacionalnih korporacija i vlada, savjetuje i Sekretarijat UN-a, a koja u Hrvatskoj boravi u sklopu projetka US Alumni Hrvatska.
    – Seminar je vrlo specifičan i pomaže u sagledavanju, razumijevanju i razvijanju osobnih kompetencija za strateško promišljanje. Vrlo često se brinemo o konkurentskoj poziciji Hrvatske i ne razumijemo što znači imati konkurentsku prednost. Strateško promišljanje je upravo način na koji možemo oblikovati održive konkurentske prednosti, istakla je Jelena Jelenc objasnivši da je US Alumni Hrvatska udruga koja okuplja sve one koji su bili na nekoj vrsti američkih stipendija tijekom godina. Dakle, okuplja različiti profil stručnjaka iz raznih dijelova Hrvatske, a dio projekata koje provodi vezan je uz razvijanje potencijala pojedinaca za oblikovanje zajednice u kojoj žive.
    Nakon Rijeke, o strateškom promišljanju kao jednom od ključnih pokazatelja kvalitete najvišeg poslovodstva bit će riječi i u Zagrebu gdje će na VERN-u 20. i 21. rujna biti održan dvodnevni seminar pod istim nazivom. (K. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk