Održana 42. sjednica Senata

Racionalizacija rashoda poslovanja i njihovo stavljanje u okvire proračunskih mogućnosti, bila je jedan od točaka 42. sjednice Senata koja je izazvala živu raspravu. Naime, poruka  iz Ministarstva financija da će proračun iduće godine biti „tanji“ 15 posto za materijalne i 5 za plaće, pred članove Senata stavila je i obvezu detaljnog planiranja i racionaliziranja poslovanja. Prema najavama koje stižu iz MZOS-a „stezanje remena“  predviđeno je i u području znanstveno-istraživačkoga rada što pretpostavlja da će prolaziti samo iznimno dobro osmišljeni, veći  projekti.  Ozbiljnost situacije ogleda se i u činjenici da je sljedeća sjednica Rektorskoga zbora, najavljena za 28. rujna, u cijelosti posvećena temi o znanstveno-istraživačkoj politici.

U svomu izvješću rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin osvrnuo se i na rezultate upisa u narednu akademsku godinu naglasivši kako su kvote već u ljetnom roku popunjene 94 posto, a zadovoljstvo je iskazano i obranjenim doktorskim disertacijama kojih je do kolovoza bilo 120, a prosjek je 40-ak godišnje.

U više   znanstveno-nastavno zvanje, u trajanju od 5 godina, potvrđeni dud r. sc. Duško Pavletić i dr. sc. Mladen Perinić s  Tehničkog fakulteta.  

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk