"Pokreće se studij knjižničarstva", NL, 25. 9. 2012.
 
FILOZOFSKI FAKULTET BOGATIJA PONUDA DIPLOMSKIH STUDIJA
Pokreće se studij knjižničarstva
Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta, a otvoren je do 9. listopada – ovim se programom predviđa usvajanje knjižničarskih znanja i vještina već u diplomskoj fazi studija
 
Lakše do profesije knjižničara – detalj iz Gradske knjižniceRIJEKA » Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci pokreće smjer knjižničarstva, kao dopunu sveučilišnog jednopredmetnog diplomskog studija hrvatskog jezika, u obliku redovitog i izvanrednog studija, čime se obogaćuje ponuda diplomskih studija Filozofskog fakulteta. Studij knjižničarstva dosad nije bio zastupljen u aktualnoj programskoj ponudi Sveučilišta u Rijeci, što napominje dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Predrag Šustar, s jedne strane predstavlja diskontinuitet tradicije začete na Pedagoškoj akademiji šezdesetih godina prošlog stoljeća, a s druge strane stvara vakuum u strukovnoj ponudi ne samo Rijeke već i ukupnog područja koje joj gravitira.
    – Dosadašnji magistri različitih strukovnih profila, koji su se odlučivali za rad u knjižnicama, nisu diplomiranjem stjecali posebna usmjerena znanja i vještine koje iziskuje to zanimanje, već su ih morali stjecati financijski i vremenski zahtjevnim dodatnim diplomskim studijima. Ovim se programom predviđa usvajanje knjižničarskih znanja i vještina već u diplomskoj fazi studija, napominje dekan Šustar.
    Otvaranjem izvanrednoga studija omogućava se i već zaposlenim kadrovima da dodatno knjižničarsko obrazovanje steknu na području Rijeke, što kandidatima s područja koje Rijeci gravitira financijski znatno olakšava stjecanje kvalifikacije. Knjižničarski smjer odgovor je i na snažno izražene kadrovske zahtjeve tržišta u segmentu knjižničarski obrazovanih stručnjaka.
    – Tržište rada pokazuje veliku potrebu knjižničarskih ustanova za obrazovanim kadrom koju dosad studiji na Sveučilištu u Rijeci nisu mogli zadovoljiti. Redoviti studij, a jednako tako i izvanredni studij, odgovaraju na potrebe knjižničnih ustanova, ali i na zahtjeve brojnih domena u kulturi koje danas sve više iziskuju znanja vezana uz upravljanje knjižnim i drugim informacijskim fondovima, obradu građe, stvaranje podatkovnih baza i drugo, kaže dekan Šustar.
    Natječaj, objavljen na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta www.ffri.uniri.hr, otvoren je do 9. listopada, a pristupnici će se upisivati 15. i 16. listopada.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk