"Počelo useljenje u novu zgradu sveučilišnih odjela u Kampusu", NL, 26. 9. 2012.
ČEKAJU STUDENTE STUDIJI MATEMATIKE, INFORMATIKE, FIZIKE I BIOTEHNOLOGIJE NA NOVOJ ADRESI
Počelo useljenje u novu zgradu sveučilišnih odjela u Kampusu
Korisnici će useliti u objekt, ali cijela zgrada ostat će ograđena, te će biti otvoren samo glavni ulaz na sjevernoj strani prema Građevinskom fakultetu, a istodobno će se odvijati sanacija ventilirajuće fasade

Andrej PETRAK, snimio Ivica TOMIĆ
 
Zgrada sveučilišnih odjela u Kampusu spremna je za useljenjeRIJEKA » Studenti sveučilišnih odjela za matematiku, informatiku, fiziku i biotehnologiju novu će akademsku godinu, 1. listopada započeti u novoj zgradi u Kampusu. Odjel za fiziku jučer je započeo s procesom preseljenja u objekt sveučilišnih odjela, a prema planu do kraja rujna s ovim bi poslom trebali završiti svi korisnici zgrade. Prema riječima prorektora Sveučilišta u Rijeci za poslovne i integracijske procese prof. dr. Tončija Mikca, režim korištenja novog objekta bit će izveden na sličan način kao sa susjednom zgradom Građevinskog fakulteta. Korisnici će useliti u objekt, ali cijela zgrada ostaje ograđena te će biti otvoren samo glavni ulaz na sjevernoj strani, prema Građevinskom fakultetu, a istodobno će se odvijati sanacija ventilirajuće fasade.
   
Sanacija fasade

– Obavili smo dobar i opsežan posao tijekom ljeta, kako bi osigurali da svi korisnici usele i da sve bude spremno za odvijanje nastave početkom akademske godine. Cijela priča odvijat će se u principu jednako kao i na
Servisno-informatičko srce
   
    Objekt sveučilišnih odjela prostire se na 16.350 četvornih metara, prema projektu Darija Gabrića s Građevinsko-arhitektonskog fakultea u Splitu. U sklopu objekta nalazi se 15 učionica, četiri predavaonice, 92 kabineta, 17 praktikuma, deset seminarskih dvorana i 15 laboratorija. Zgrada sveučilišnih odjela strukturirana je prema potrebama samih odjela, ali i Sveučilišnog informatičkog centra i Sveučilišnog centra za računalna modeliranja. Sveučilišni informatički centar predviđen je kao centralno razvojno i servisno-informatičko srce cijelog Kampusa, s prostorima za razvoj cjelokupne informatičke mreže Kampusa na Trsatu.
Građevinskom fakultetu, razlika je u tome što u objektu sveučilišnih odjela nemamo većinskog korisnika, već prostore koriste sva četiri odjela uz popriličan broj centara i zajedničkih sveučilišnih službi. Paralelno s korištenjem zgrade odvijat će se sanacija fasade, koju je radio isti podizvođač kao i poliventilirajuću fasadu na objektu Građevinskog fakulteta. Sanacija neće biti krakotrajan posao i zasad je nezahvalno upuštati se u procjene kad će biti dovršena, kaže prorektor Mikac.
    Sveučilišni Odjel za matematiku već je objavio da će nastava za studente viših godina preddiplomskog studija matematike i diplomskih studija matematike, matematike i informatike i diskretne matematike i primjena započeti 1. listopada u novoj zgradi, prema rasporedu što će od 27. rujna biti dostupan na njihovom webu www.math.uniri.hr. Prema najavama s Odjela za fiziku, upisi, ispiti, obrane završnih i diplomskih radova održavat će se u staroj zgradi u Omladinskoj ulici do petka, 28. rujna, nakon čega će se krenuti s aktivnostima u novom objektu.
   
Trošak Konstruktora

Što se tiče sanacije objekta sveučilišnih odjela, vrijednog 113 milijuna kuna, uklanjanje nedostataka na sebe je preuzelo riječko Sveučilište i to na trošak izvođača, splitskog Konstruktor-Inženjeringa. Budući da se Konstruktor99-Inženjering već duže vrijeme nalazi u blokadi i financijskim problemima, splitski građevinari nisu u mogućnosti ukloniti utvrđene nedostatke. Posao je na sebe zato preuzelo Sveučilište, ali na trošak Konstruktora. Trošak će se utvrditi u završnom obračunu i prikazati kao umanjenje, odnosno odbitak radova izvedenih po izvođaču. Uklanjanje nedostataka bit će plaćeno iz zadržanih 10 posto od cijene radova koje je Sveučilište trebalo platiti nakon primopredaje objekta.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk