"Predstavljena monografija o prof. dr. Milivoju Čopu", NL, 1. 10. 2012.
UZ 90. ROĐENDAN PRIGODNO IZDANA KNJIGA PROF. DR. VLADIMIRA ROSIĆA »O PEDAGOGU PROSVJETNE BAŠTINE«
Predstavljena monografija o prof. dr. Milivoju Čopu
 

 
 
Vladimir Rosić predaje monografiju prof. dr. Milivoju ČopuRIJEKA » U povodu 90. obljetnice života prof. dr. sc. Milivoja Čopa, jučer je na Filozofskom fakultetu u Rijeco prkdstavljena monografija »Milivoj Čop – pedagog prosvjetne baštine« autora prof. dr. sc. Vladimira Rosića. Najstariji živući pedagog u Hrvatskoj u nedjelju, 30. rujna, proslavit će 90. rođendan, a kako je sam rekao, najljepši poklon mu je jučerašnja svečanost organizirana u sveučilišnom kampusu, a na kojoj su prisustvovali njegovi brojni kolege i predstavnici institucija, među kojima je bilo i njegovih bivših studenata.
Monografija opisuje životni put Milivoja Čopa, priznanja za rad, dotiče se područja njegovog pedagoškog djelovanja, baš kao i odjeka koje je on imao, zatim riječi suvremenika u prigodi 90. rođendana te brojne čestitke.
– U našem zahtjevnom i odgovornom odgojno-obrazovnom radu, bez obzira na to gdje se on ostvarivao, čovjekova veličina ne ogleda se u broju pročitanih ili napisanih knjiga i radova, već u ljudskosti koju kao zalog ostavlja. Baš kao što to čini Milivoj Čop, istaknuo je autor monografije Vladimir Rosić, napomenuvši da je Čop uvelike unaprijedio odgojno-obrazovni rad u osnovnim školama, dao značajan doprinos razvoju školstva.
Zahvale na dosadašnjem radu i čestitke u povodu rođendana Milivoju Čopu uputili mnogi, a primio je i čestitke predsjednika RH, dr. Ive Josipovića. (K. K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk