"Dobrodošlica stranim Erasmus studentima", NL, 2. 10. 2012.
REKTORAT SVEUČILIŠTA U RIJECI
Dobrodošlica stranim Erasmus studentima
 
 
RIJEKA » Stranim studentima koji se nalaze na studijskom boravku na Sveučilištu u Rijeci u sklopu Erasmus razmjene, dobrodošlicu na Rektoratu danas će poželjeti ESN Rijeka i sveučilišni Ured za međunarodnu suradnju, koji organiziraju »Welcome Day za Erasmus studente«. ESN Rijeka lokalna je sekcija međunarodne volonterske organizacije Erasmus Student Network, a članovi udruge bivši su Erasmus studenti koji su po povratku sa svog studijskog boravka u inozemstvu došli na ideju da ožive Erasmus i na Sveučilištu u Rijeci.
Nakon primanja na Rektoratu ESN Rijeka povest će Erasmus studente na turističku vožnju double-deckerom do Opatije, a cilj ESN-a promicanje je programa studentske mobilnosti i međukulturalne komunikacije po principu studenti pomažu studentima. Članovi ESN Rijeka s jedne strane informiraju riječke studente o europskim programima mobilnosti, a s druge strane brinu za studente iz inozemstva koji su za svoj studijski boravak odabrali upravo Rijeku. Budući da broj dolazećih Erasmus studenata raste velikom brzinom, jer prošlogodišnji se jednoznamenkasti broj do ovog listopada popeo na već njih 33, u ESN Rijeka razrađuju plan aktivnosti kako bi stranim studentima na studijskom boravku u Rijeci ponudili nešto više od studiranja.
Jedna od aktivnosti koje planiraju za nadolazeći semestar je Language Tandem program. Riječ je o aktivnosti koja uključuje redovito okupljanje inozemnih i hrvatskih studenata, komunikaciju u parovima na jeziku po njihovu izboru, neformalno učenje i druženje. Na Language Tandem pozvani su i riječki studenti kao i ostali zainteresirani za druženje i komunikaciju s izvornim govornicima raznih europskih jezika, a program će se odvijati svake srijede od 19 sati u Klubu mladih, počevši od 10. listopada. Uz Language Tandem u plan aktivnosti za idući semestar ESN Rijeka ubraja i izlete, bogat kulturni program, tematske partije i osnivanje karnevalske skupine.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk