"Ne budi panj!", NL, 2. 10. 2012.
*
PROJEKT USSUD STUDENTSKE RADIONICE
Ne budi panj!
 
 
Instalacije ispred zgrade gradskog PoglavarstvaRIJEKA » Ovih dana u središtu Rijeke i ispred zgrade Poglavarstva Grada Rijeke mogu se vidjeti panjevi. Nije riječ o nekoj reklami za sezonu grijanja, nego o projektu USSUD – Unapređenje studentskog standarda u domeni kulture, koji se odvija pod sloganom »Ne budi panj!« Time se slikovito poziva studente da se aktivnije uključe u kulturno-umjetnička događanja na području Rijeke, i to kao stvaratelji i kao konzumenti. Projekt organiziraju i provode Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka.
Tim povodom Irena Kregar Šegota iz Odjela za kulturu i Danijela Urem, voditeljica inicijative »Kvadrat« pri riječkom Sveučilištu, kao i predstavnici studenata, predstavili su radionice koje će se odvijati od 2. do 26. listopada. U planu je deset radionica koje će se održavati u Kampusu na Trsatu i u Hrvatskom kulturnom domu, a vodit će ih sami studenti, uz pomoć mentora.
Radionica »Rušenje mitova« propitivat će kazališni program, a nazivi ostalih radionica su: »Što možemo učiniti za kulturu našeg grada?«, »Kultura i mediji«, »Studentska produkcija programa u kulturi«, »Razvoj publike u kulturi«, »Zašto su književne večeri slabo posjećene?«, »Noć muzeja na svjetlu dana« i »Ah, te izložbe«, a jedna radionica bavit će se i ~renntnom ponudom na glazbenoj sceni u Rijeci. Jedna od radionica u fokusu ima osnivanje Studentskog kulturnog centra.
Bit će upriličena i javna tribina, 23. studenoga na Filozofskom fakultetu, a mišljenja studenata uzet će se u obzir i prilikom izrade buduće kulturne strategije Grada.
Studenti se pozivaju na sudjelovanje u radionicama, a više informacija nalazi se na: www.ussud.uniri.hr. Cijelu kampanju, uključujući i spomenute panjeve, osmislili su studenti u suradnji sa studijem »Mikser«.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk