"Najviše studenata stiglo iz Poljske", NL, 3. 10. 2012.
SVEUČILIŠTE DOBRODOŠLICA SUDIONICIMA ERASMUS RAZMJENE
Najviše studenata stiglo iz Poljske
Na studijski boravak stigla su 33 studenta i dva praktikanta. Najviše ih je iz Poljske, a slijede studenti iz Rumunjske, Hinsve, Španjolske, Grčke, Latvije i drugih zemalja
 
Erasmus studenti na Rektoratu Sveučilišta u RijeciRIJEKA » Trideset i pet studenata iz različitih europskih zemalja koji će predstojeći semestar provesti na Sveučilištu u Rijeci jučer je primljeno na Rektoratu, gdje im je sveučilišni Ured za međunarodnu suradnju organizirao »Welcome Day za Erasmus studente«. Studenti će se tijekom boravka u Rijeci naći u dobrim rukama, jer o njima će brinuti ESN Rijeka, lokalna sekcija međunarodne volonterske organizacije Erasmus Student Network. Članovi udruge bivši su Erasmus studenti koji su po povratku sa svog studijskog boravka u inozemstvu došli na ideju da ožive Erasmus i na Sveučilištu u Rijeci. ESN Rijeka s jedne strane informira riječke studente o europskim programima mobilnosti, a s druge strane brine za studente iz inozemstva koji su za svoj studijski boravak odabrali upravo Rijeku.
    – Cilj Erasmus Student Networka promicanje je programa studentske mobilnosti i međukulturalne komunikacije po principu studenti pomažu studentima. Budući da u Rijeku na razmjenu dolazi sve veći broj stranih Erasmus studenata, razvili smo plan aktivnosti kako bi europskim studentima u Rijeci ponudili nešto
Učenje stranog jezika u parovima
   
    Od brojnih aktivnosti koje će ESN Rijeka organizirati Erasmus studentima, već 10. listopada u Klubu mladih kreće Language Tandem program za neformalno učenje stranog jezika u parovima izvornih govornika.
    – Dva izvorna govornika podučavat će jedan drugog svojem jeziku. Primjerice, onaj koji želi naučiti španjolski jezik imat će izvrsnu priliku razgovarati s izvornim govornikom tog jezika, koji se s druge strane želi učiti hrvatskom jeziku. Mladi će se naći u neformalnoj atmosferi, bez mentora i u ugodnom druženju uz kavu, čaj ili neko drugo piće imati priliku naučiti nešto novo. U takvim se uvjetima zapravo najbolje i uči, objašnjava Monjac, napominjući kako će se sastanci odvijati svake srijede u Klubu mladih u 19 sati.
    ESN Rijeka za Erasmus studente planira organizirati i različite izlete i tematske partije te ponuditi im bogat kulturni program, a razmatra se i osnivanje karnevalske skupine.
više od studiranja. Tijekom predstojećeg semestra na studijskom boravku u Rijeci preko Erasmusa boravit će 33 studenta i dva praktikanta. Najviše njih dolazi iz Poljske, a slijede studenti iz Rumunjske pa Finske, Španjolske, Grčke, Latvije i drugih zemalja, kaže Doris Monjac iz ESN Rijeka.
    Manji dio stranih studenata u Rijeku je stigao prije dva tjedna, a većina njih u gradu na Rječini boravi od prošlog tjedna. Smješteni su u domu, a dio Erasmus studenata i u stanovima, koje su im pomogli pronaći upravo članovi ESN Rijeka. Nakon primanja u Rektoratu, Erasmus studenti turističkim double-deckerom uputili su se do Opatije, gdje su razgledali Villu Angiolinu, park te grafite kraj Ljetne pozornice koji prikazuju različite poznate ličnosti iz cijele Europe, da bi zatim autobusom nastavili prema Trsatu u obilazak Gradine i Svetišta. A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk