Tete pričalice
Srijeda, 03.10.2012.
Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece 'Portić' odlučila je organiziranim volontiranjem uz sustavnu stručnu podršku doprinijeti ublažavanju negativnih pojava pri hospitalizaciji djece smještene u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. Provedbi ovog projekta prethodi trodnevna edukacija za volontere. Želju za volontiranjem u ovu svrhu su izrazili studenti humanističkih, društvenih ali i prirodnih usmjerenja te profesionalci odgajatelji i učitelji a priključuju se i drugi zainteresirani pojedinci. Tijekom projekta kontinuirano se provodi supervizija volontera i sustavna evaluacija učinaka pripovijedanja priča. Osim ove evaluacije, projekt procjenjuju volonteri koji pripovijedaju priče djeci kao i organizatori koji prate provedbu planiranog programa. Realizacijom ovog projekta, 50-ak djece koja se nalaze ili su se nalazila na liječenju Odjela Onkologije i Hematologije u Dječjoj bolnici Kantrida s manje straha iščekuju ishode liječenja te u manjoj mjeri iskazuju negativna raspoloženja. Roditelji djece, medicinsko osoblje s toga odjela kao i uprava bolnice podupiru ovu inicijativu i svjedoče o ukupnom pozitivnom ozračju kojeg je ovaj projekt unio u okruženje bolnice. Istodobno ova inicijativa ima podršku od Grada i njihovih odjela, Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i Odjela za odgoj i školstvo.
Na ovaj način se razvija nova snaga u zajednici – volonterska snaga koja svojim djelovanjem doprinosi jačanju marginaliziranih društvenih skupina, u ovom slučaju djece na dugotrajnom liječenju u bolnici.
Pripremni seminar će biti održan 09. 10 i 11. listopada 2012, a prvoga dana u prostoru Filozofskog fakulteta na Kampusu od 17:00 do 20:00 sati.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk