UNESCO-L'OREAL za žene u znanosti
Na natječaj "Za žene u znanosti" mogu se prijaviti znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti,  koje:
  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja
  • izradu doktorske disertacije provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj
  • nisu starije od 35 godina na dan 09. studeni 2012. godine
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
Dodijelit će se četiri stipendije u vrijednosti od četiri tisuće eura. O novim stipendisticama odlučivat će izborno povjerenstvo kojega čine: predsjednik akademik Zvonko Kusić, akademkinje Vida Demarin i Ivana Weygand-Đurašević, akademici Vladimir Paar i Krešimir Nemec, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer, prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković te zamjenik ministra znanosti obrazovanja i sporta dr. sc. Saša Zelenika.

Prijave se podnose elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i poštom na adresu:
  
Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture
Za predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“
Ministarstvu kulture RH,
Runjaninova 2,
10 000 Zagreb

Pravilnik natječaja
 
Obrazac prijave za dodjeljivanje stipendije

Cilj je promicanje i popularizacija znanosti te poticanje znanstvenog usavršavanja žena koje su, prema istraživanjima, u svijetu znanosti bitno manje prisutne od muškaraca.

Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj dio je međunarodnog projekta "For Women in Science" koji je u suradnji L´Oréal-a i UNESCO-a pokrenut 1998. godine kao prva međunarodna nagrada u svijetu posvećena ženama u znanosti, a do danas je razvio ukupno tri programa: Međunarodne nagrade znanstvenim laureatkinjama, te Međunarodni i Nacionalni program stipendiranja. Nacionalni program "Za žene u znanosti" u Hrvatskoj je od 2007. dodijelio 22 stipendije, a s novim ciklusom za 2013. cjelokupni iznos dodijeljenih stipendija za hrvatske znanstvenice i napredak znanosti iznosi više od 100 tisuća eura.

Rok: 9.11.2012.

Sve informacije o natječaju koji je raspisan 11. listopada mogu se pronaći na poveznici.

Izvor: http://www.min-kulture.hr, http://www.mzos.hr
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk