Održana 43. sjednica Senata
Današnja sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci bila je, uz niz „rutinski“ odrađenih točaka uglavnom prigoda za najavu niz događanja na Sveučilištu u Rijeci. Tako je rektor prof. dr. Pero Lučin u svomu izvješću spomenuo Smotru Sveučilišta koja bi trebala biti održana u prvoj polovici prosinca, ali u nešto suvremenijoj formi. Naime, najvjerojatnije će smotra biti virtualnog karaktera, a njezino otvaranje bila bi prigoda za organizaciju okrugloga stola o temama zanimljivim budućim brucošima. Zadovoljstvo je izraženo i procesom realizacije zajedničkog projekta Grada Rijeke i Sveučilišta unapređenja studentskog standarda u domeni kulture „USUD kulture“ , kao i napredovanjem programa Erasmus te potpisivanjem ugovora o suradnji s inozemnim sveučilištima.
Najavljen je i početak javne rasprave o Nacrtu inovacijske strategije koja je ujedno i podloga za izradu Strategije Sveučilišta 2014 – 2020.
U okviru obilježavanja 40. obljetnice Sveučilišta bit će i promocija počasnog doktora Sveučilišta u Rijeci Mihalyia Csikszentmihalyia, inače po rođenju Riječanina. Dr.  Csikszentmihalyi je vodeći svjetski autoritet u području kreativnosti i ljudske sreće i  doprinos svjetskoj znanosti dao je upravo u području pozitivne psihologije.
U više znanstveno nastavno zvanje trajno su potvrđeni dr. sc. Bojana Brajenović- Milić, medicinski fakultet; dr. sc. Jasna Hudek-Kneževeić, Filozofski fakultet; dr. Krešimir Pavelić, Odjel za biotehnologiju i dr. sc. Vidoje Vujić, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a na trajanje od 5 godina potvrđeni su: dr. sc. Snježana Bajek, Medicinski fakultet; dr. sc. Igor Kardum, Filozofski fakultet i dr. sc. Nino Stojaković, Tehnički fakultet. 
Studenti su najavili tradicionalnu brucošijadu koja je ove godine zakazana za 25. listopada, a prikupljena sredstva idu u Fond „Aleksandar Abramov“.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk