Pregovori oko Horizon 2020
8.11.2012. EARTO izdalo priopćenje
Obzirom da Europski parlament i Vijeće Ministara Europske Unije vode žestoke rasprave i pregovore oko prijedloga programa Horizon 2020, Europsko udruženje istraživačko-tehnoloških organizacija (EARTO) odlučilo je svojim priopćenjem skrenuti pažnju na nekolicinu izuzetno važnih činjenica koje se u pregovorima zanemaruju. Ovo priopćenje sažima trenutno stanje pregovora i ukazuje na daljnje procedure i vremenski okvir konačnog definiranja Horizon 2020 programa i proračuna.

19.10.2012. Europsko vijeće za konkurentnost usuglasilo prijedlog izmjena pravila za Horizon 2020
Nastavno na sastanak ministara znanosti zemalja članica održanom 20.7.2012, na sastanku Europskog vijeća za konkurentnost 10.10.2012. usuglašen je prijedlog izmjena prvotnog prijedloga Europske komisije oko novog programa Horizon 2020 koji će u sljedećem višegodišnjem razdoblju (2014-2020) zamijeniti dosadašnje europske programe za konkurentnost, inovacije i istraživanje.

Glavni prijedlozi izmjena odnose se na:
  • Akt predviđa dvije stope po kojima bi se refundirali direktni troškovi: 100% za istraživačke, i 70% za projekte koji imaju izglednu komercijalnu primjenu
  • Povećanje stope za refundaciju indirektnih troškova sa 20 na 25%
  • Nova linija koja će omogućiti bonus za znanstvenike u iznosu od najviše 8.000 EUR godišnje po znanstveniku, koji će se moći isplatiti kao dodatak na plaću.
Prije no Europska komisija odluči hoće li u skladu s gore navedenim izmijeniti prijedlog odnosne Uredbe (Regulation laying down the terms and conditions for the participation in research projects funded under Horizon 2020), iste mora odobriti Europski parlament.
Više...

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk