Novi Klub stipendista
Ponedjeljak, 29.10.2012.
Na Sveučilištu u Rijeci je 23.10.2012. pokrenuta inicijativa za osnivanje Kluba stipendista američke vlade Riječkoga sveučilišta, prvenstveno Fulbright programa ali i drugih programa financiranih od američke vlade. Ciljevi ove incijative su promicanje znanstvenih i stručnih veza s institucijama i istaknutim pojedincima u SAD putem poticanja prijava na različite oblike stipendiranja studiranja i znanstvenoga rada i projektnih financiranja, organizacije predavanja istaknutih američkih znanstvenika, organizacija radionica na različite aktualne teme iz znanosti i visokoga školstva. Članovi Kluba pridonijet će jačanju riječkih znanstvenih, ali i gospodarskih i kulturoloških veza sa SAD kroz prezentaciju vlastitih iskustava te obilježavanjem značajnih događaja i datuma iz američke povijesti i kulture u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i Američkim cornerom u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci. Klub će znanstvenu javnost redovito informirati o natječajima, programima i mogućnostima korištenja svih oblika potpore te pomagati u procesu prijave. Članovi riječkoga sveučilišta žele aktivnije sudjelovati u radu na promicanju veza s institucijama u SAD, kao i u radu tijela koja odlučuju o dodjeli svih oblika potpore.
Pozivaju se svi stipendisti američke vlade, diplomandi američkih sveučilišta i sveučilišni nastavnici i znanstvenici s riječkog sveučilišta koji rade na američkim sveučilištima da se pridruže ovoj inicijativi.
Sve informacije možete dobiti u American Corneru u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci, Dolac 1, 051/336-911 int. 121, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript www.svkri.hr/american-corner.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk