"U kulturnoj politici grada više mladih", NL, 13. 11. 2012.
USSUD NAJAVA OKRUGLIH STOLOVA
U kulturnoj politici grada više mladih
U planu je osnivanje Studentskog kulturnog centra pa će jedan od najavljenih okruglih stolova biti posvećen upravo toj temi
 
Snježana Prijić-Samaržija i Ivan Šarar (Foto: R. BRMALJ)RIJEKA » Dvama ekspertnim okruglim stolovima što će u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku biti održani u četvrtak, 15. studenoga, nastavlja se projekt USSUD što su ga zajedno pokrenuli Odjel za kulturu Grada Rijeke i Sveučilište u Rijeci.
    Prema riječima prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija, voditeljice projekta na razini Sveučilišta te pročelnika Odjela za kulturu Ivana Šarara, dugoročni cilj projekta USSUD je aktivno uključivanje većeg broja mladih u procese kreiranja kulturne politike i kulturnog života grada općenito, ali i osnivanje Studentskog kulturnog centra. Naime, iskustva iz regije te dobre primjere domaće kulturne prakse na prvom će okruglu stolu iznijeti Nataša Rajković (Kultura promjene Studentski kulturni centar Zagreb), Morana Komljenović (Fade-in), Dan Oki (Sveučilište u Splitu), Vanja Žanko (kustosica u Kući Lauba), Zdravko Vulin (Studentski kulturni centar Novi Sad) te Jerneja Dečar (Klub mariborskih študentov).
    Osnovu rasprave o kulturnim politikama za mlade i međusektorskoj suradnji činit će iskustva i razmišljanja člana ansambla ZKM-a Edvina Liverića, dramaturginje Marijane Fumić koja surađuje s osječkim Kazalištem Barutana, Miljenka Đurića s Visoke turističke škole u Beogradu, savjetnika odjela za kulturu Grada Ljubljane Davora Buinjca te urednice portala Queer Karle Horvat Crnogaj.
    – Ova dva ekspertna okrugla stola trebala bi predstavljati temelj za javnu raspravu koja će biti održana 23. studenoga, najavila je Snježane Prijić-Samaržija.
    Projekt USSUD financiran je uz podršku Europske komisije, u okviru programa »Mladi na djelu«, odnosno podakcije »Sastanci mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima«, a Europska unija za ovaj projekt odobrila je novčana sredstva u iznosu od 10.934,06 eura. (K. K.)


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk