"Predstavljeni dobitnici Nagrade Grada Rijeke", NL, 14. 11. 2012.
HAZU DAN OTVORENIH VRATA
Predstavljeni dobitnici nagrade grada Rijeke
Predstavljeni su akademik Daniel Rukavina i fra Franjo Emanuel Hoško, te novi članovi HAZU-a Goran Filipi i prof. dr. Silvana Vranić
 
Dobitnici nagrade grada i novi članovi HAZU-a (Foto: R. BRMALJ)RIJEKA » U sklopu Dana otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti jučer je u prostorijama HAZU-a u Rijeci u Ružićevoj održano predstavljanje lika i djela ovogodišnjih dobitnika Nagrade Grada Rijeke za životno djelo 2012., akademika Daniela Rukavine i prof. dr. sc. fra Franje Emanuela Hoška. Također, javnosti su predstavljeni i novi članovi HAZU-a, akademik Goran Filipi i prof. dr. sc. Silvana Vranić.
    – Uloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti je promicati najviše vrijednosti društva, nadilazeći svakodnevnu ideologiju i pristranost. HAZU nudi rješenja utemeljena na znanstvenim, stručnim i etičkim postavkama te djelujući kao korektiv društvenih zbivanja, pročitala je u uvodu riječi predsjednika HAZU-a akademika Zvonka Kusića, dr. sc Sanja Holjevac.
    Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin istaknuo je partnerski odnos Akademije i Sveučilišta, naglasivši kako budućnost razvoja društva počiva na znanju.
    – Čast je i ponos što smo u društvu ljudi nagrađenih za životno djelo. To nam je istodobno i obaveza da još većim žarom nastavimo rad HAZU-a, da novim generacijama osiguramo kvalitetno učenje i istraživanje. Već sada često kažem, metaforički, kako je Riječko sveučilište spremno za odigravanje europskih utakmica, rekao je Lučin, dok je dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci Predrag Šustar istaknuo potrebu za osnivanjem Centra izvrsnosti za proučavanje povijesti hrvatskog jezika.
    Voditelj Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU-a akademik Petar Strčić pozdravio je inicijativu za osnivanjem takvog Centra. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport PGŽ-a Jasna Blažević najavila je kako će PGŽ nastaviti praksu pomaganja visokoobrazovnim institucijama dodajući kako je akademska zajednica malo spominjana u medijima što je praksa koju treba mijenjati.

S.VIGNJEVIĆ


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk