"Četiri milijuna kuna za 20 mladih znanstvenika", NL, 16. 11. 2012.
MZOS POSAO ZA ZNANSTVENE NOVAKE
četiri milijuna kuna za 20 mladih znanstvenika
 
 
RIJEKA » Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je 4 milijuna kuna za zapošljavanje 20 najuspješnijih mladih znanstvenika.
    Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rektorima sveučilišta i ravnateljima znanstvenih instituta uputio je prije dva dana dopis kojim ih poziva da predlože kandidate za posao koji osim zakonskih uvjeta za izbor u znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja zadovoljavaju i posebne kriterije izvrsnosti.
    – Cilj je izabrati one najbolje. Stoga je Ministarstvo propisalo 15 kriterija izvrsnosti, i to na preporuku samih sveučilišta i instituta. Svoje prijedloge sveučilišta i javni znanstveni instituti moraju dostaviti MZOS do 15. prosinca. Sve prijave proći će evaluaciju od strane uglednih međunarodnih i domaćih znanstvenika, a Ministarstvo će za 20 kandidata odobriti raspisivanje javnih natječaja za zapošljavanje na mjestu znanstvenog suradnika, odnosno mjestu docenta, kaže ministar Jovanović. Svi bi se zaposlili početkom iduće kalendarske godine. Otvaranjem novih radnih mjesta za 20 najboljih znanstvenih novaka, automatski će se otvoriti prostor za zapošljavanje novih 20 djelatnika u suradničkom zvanju asistent, za koje će se institucijama odobriti raspisivanje natječaja, a prema kriterijima koji su u izradi. (T. T.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk