"Učenicima 500, studentima 1.000 kuna iz proračuna", NlL, 20. 11. 2012.
POTICAJ KVALITETI STIPENDIJE ZA MLADE
Učenicima 500, studentima 1.000 kuna iz proračuna
Kandidati se moraju prijaviti najkasnije do 3. prosinca, a u tu svrhu će se utrošiti 470.000 kuna
 
Otvoren je put za nove stipendiste – opatijski studenti (Foto: M. ANIČIĆ)OPATIJA » Raspisan je natječaj za stipendije učenicima i studentima s područja grada Opatije za 2012./13. školsku i akademsku godinu, a zainteresirani kandidati moraju se javiti do 3. prosinca. Dodjeljuju se tri vrste stipendija, i to temeljem imovinskog statusa, temeljem školskog uspjeha i temeljem doprinosa razvoju lokalne zajednice. Prema prvom kriteriju, pravo na stipendiju imaju učenici 3. i 4. razreda srednje škole te studenti prve godine, s prosječnom ocjenom 4,0 u posljednje dvije školske godine, studenti 2. godine koji su u završnom razredu srednje škole ostvarili uspjeh od barem 4,0, a u prethodnoj akademskoj godini prosječnu ocjenu od barem 3,5 te redoviti studenti viših godina koji su u prethodne dvije godine ostvarili prosječnu ocjenu 3,5. Učenici i studenti koji se prijavljuju za stipendiju temeljem akademskog ili školskog uspjeha, morat će zadovoljiti strože kriterije ocjena - učenici 3. i 4. razreda srednje škole moraju imati prosjek od barem 4,5 u prethodne dvije godine, kao i studenti prve godine, dok studenti druge godine moraju ostvariti barem 4,5 u zadnjem razredu srednje škole i barem 4,0 na prvoj godini fakulteta. Studenti viših godina moraju imati prosjek ocjena od 4,0 tijekom studentskog obrazovanja.
    - Uz ocjene, učenici i studenti koji se natječu prema kriteriju javnog doprinosa moraju taj doprinos i dokazati. Tu se vrednuje svaki oblik kreativnog rada bilo individualno - kroz sport, znanost ili umjetnost - bilo kroz sudjelovanje u projektima Grada Opatije ili volontiranje. Kandidati to mogu dokazati preporukama, biografijom, opisima projekata na kojima su sudjelovali ili medijskim tekstovima, kazala je Marta Berčić, viša stručna suradnica za odgoj i obrazovanje u Gradu Opatiji, dodavši da se prema ovom kriteriju godišnje dodjeljuju dvije stipendije.
    Visina stipendija iznosi 500 kuna za učenike te 1.000 kuna za studente mjesečno, a na raspolaganju je za ovu stavku u proračunu određeno nešto manje od pola milijuna kuna, točnije - 470 tisuća kuna. Odluku o konačnoj raspodjeli tih sredstava, odnosno o broju stipendija, donijet će opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić po zaključenju natječaja.

D. ŽIC

Prilagođeno za ispis

 
KOMENTIRAJ ČLANAK POŠALJI LINK ISPIS

alt


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk