"Vedran Rosandić najuspješniji student", NL, 7. 12. 2012.
AKADEMIJA PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI
Vedran Rosandić najuspješniji student
Rosandiću je novčanu nagradu donio rad »Kip«
 
Nagradu će utrošiti na slikarske materijale – Vedran Rosandić * Foto: R. BRMALJRIJEKA » Vedran Rosandić, student 4. godine kiparstva na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci proglašen je najuspješnijim studentom u 2012. godini za uradak naziva »Kod«. Uručena mu je novčana nagrada u iznosu od 1.500 kuna i priznanje jučer u galeriji Akademije, gdje je ujedno postavljena izložba studentskih radova koji su ove godine autorima mogli donijeti titulu najuspješnije studentice, odnosno najuspješnijeg studenta. Ovim događajem Akademija je obilježila i svoj Dan osnutka.
    Kako saznajemo od v.d. dekana Emilije Duparove, na odabiru laureata radilo je povjerenstvo u sastavu Ksenija Mogin, Vladimir Gudac, Hrvoje Urumović, Melinda Kostelac te Ivana Butković, prošlogodišnja dobitnica nagrade. A posao povjerenstva uopće nije bio lagan. Naime, kako saznajemo, pri odabiru laureata bilo je potrebno uključiti širi kontekst kriterija s obzirom na različitosti u pristupima, tehnikama i medijima, uzimajući u obzir i ocjene i zalaganje te aktivnost studenta.
    – »Kod« je odraz izrazite studijske osviještenosti iz koje je vidljivo kako Vedran Rosandić na različitim likovnim i ontološkim razinama, samoinicijativno, mimo nastavnih zadataka, objelodinjuje kiparstvo, objašnjenje je povjerenstva zbog čega je upravo ovaj student koji dolazi iz Slavonskog Broda najuspješniji u 2012. godini. Vedran Rosandić rekao nam je da je na svojem djelu radio godinu dana i da je zapravo riječ o djelu koje zaokružuje tri i pol godine truda i rada na Akademiji te sintetizira programe nekoliko kolegija, prije svega program tipografije. Na upit na što će utrošiti novčanu nagradu, Rosandić nam je rekao – na slikarski materijal.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk