Objavljen 6. Tempus natječaj
je program namijenjen međusveučilišnoj suradnji zemalja Europske unije s zemljama partnerima iz regija Zapadnog Balkana, istočne Europe, srednje Azije, sjeverne Afrike i Bliskog istoka. 

Program Tempus pridonosi:
• promociji reforme i modernizacije upravljanja visokim učilištima;

•  povećanju kvalitete i važnosti visokog obrazovanja u partnerskim zemljama;  
• jačanju kapaciteta visokoškolskih institucija partnerskih zemalja  u međunarodnoj suradnji, otvaranju društvu i tržištu rada;
• povećanju suradnje među visokim učilištima zemalja EU članica  i partnerskim zemljama.
 

Sudjelovanje hrvatskih institucija je načelno moguće, ali se korištenje programskih sredstava vezuje se uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja 2013. godine.

 

U slučaju pristupanja Uniji, hrvatske organizacije partneri imaju pravo korištenja programskih sredstava kao i ostale organizacije iz zemalja članica.

 

U slučaju da Republika Hrvatska ne postane EU članica 1. srpnja 2013. godine, hrvatske organizacije neće moći koristiti programska sredstva. U takvom bi slučaju hrvatski partneri mogli ili ostati u partnerstvu i provoditi projektne aktivnosti o svom trošku ili izići iz partnerstva bez negativnih posljedica po projekt. U svjetlu navedenog, ne preporučuje se da hrvatske organizacije budu predlagatelji projekta jer projekt ne bi mogao biti odobren.   

 

Detaljnije informacije o programskim ciljevima i prioritetima, te pravilima sudjelovanja možete naći u

Uputama za prijavitelje (Sixth Call Application Guidelines).

 

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 26. ožujka 2013. godine. 

 

Info dan za ovaj natječaj održat će se u Zagrebu 17.1.2013. Detaljnije informacije o info danu i ovom natječaju bit će objavljene na mrežnim stranicama Nacionalnog Tempus ureda pri Agenciji za mobilnost i programe EU. Kontakt točka za ovaj program je Antonija Gladović, e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk