"Hrvatskim istraživačima na raspolaganju 7 milijuna eura", NL, 13. 12. 2012.
JOVANOVIĆ NA VIJEĆU ZA KONKURENTNOST
Domaćim istraživačima na raspolaganju 7 milijuna €
 
 
Željko Jovanović  * Foto: D. JELINEKRIJEKA » Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnik ministra za znanost i tehnologiju Saša Zelenika, te pomoćnici ministra gospodarstva za trgovinu Vedran Kružić i pomoćnik za investicije Darko Lorencin boravili su u Bruxellesu na sastanku Vijeća ministara za konkurentnost. Rezultat posjeta jest sedam milijuna eura koje će hrvatski istraživači imati na raspolaganju kroz narednih pet godina za razvoj svojih istraživanja i karijera.
    Ministar Jovanović prisustvovao je svečanoj proslavi 100. projekta financiranog u sklopu Marie Curie COFUND sheme. Riječ je o projektu NEWFELPRO koji je prijavio Fond »Jedinstvo uz pomoć znanja«, a u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, koje je ujedno i nositelj projekta. Projekt NEWFELPRO počet će 1. siječnja 2013., a prvi natječaji bit će objavljeni 1. travnja 2013.
    – Zaista je bilo impresivno kada mi je Androulla Vassiliou, povjerenica EK za obrazovanje, kulturu, višjezičnost i mlade uručila priznanje kao državi koja je dobila 100. Grant Marie Curie Actions COFUND programa EU! Veliki je to poticaj za sve što radimo u MZOS-u, a organizacija cijele svečanosti na kojoj je Hrvatska bila glavna zvijezda, pokazuje koliki ugled već sada naš Vlada i Ministatstvo uživa, izjavio je ministar za naš list. (T. T.) astanku je, uz ostalo, bilo riječ o Strateškoj inovacijskoj agendi Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju, o uspostavljanju programa za provedbu Horizonta 2020 – okvirnoga programa za istraživanje i inovacije (2014. - 2020.) te o unapređenju i usmjeravanju međunarodne suradnje u istraživanju i inovacijama.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk