Senat upozorava na nered u visokom obrazovanju
ODRŽANA 45. SJEDNICA SENATA
 
Senat upozorava na nered u visokom obrazovanju
Na posljednjoj, u ovoj kalendarskoj godini, 45. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, donesena je odluka o  pokretanju postupka za  izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2013. – 2016. Izborna sjednica zakazana je za 19. veljače 2013. godine.  
Na sjednici Senata u izbor u više znanstveno-nastavno zvanje potvrđeni su:  dr. sc. Renata Gržić, Medicinski fakultet, 5 godina;  dr. sc. Hrvoje Lalić, Medicinski fakultet, 5 godina;  dr. sc. Robert Mohović, Pomorski fakultet, 5 godina;  dr. sc. Petar Veić, Pravni fakultet, 5 godina.
U naslovno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđena je: dr. sc. Vesna Eraković Haber, Medicinski fakultet, 5 godina.
 Povjera izvođenja nastave na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Građevinarstvo Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci inozemnom profesoru potvrđena je Marku Renčelju.
 
Za istaknuti je da je Senat podržao inicijativu dekana Medicinskog fakulteta prof. dr. Alana Šustića da se Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta uputi dopis upozorenja o dvojbenoj legalnosti doktorskog studija  biomedicine u Centru za mir  razvoj (ECPD) u Puli.
ECPD je  ustanovljen od strane UN-a u doba hladnog rata kako bi bio svojevrsna brana u uspostavi mira. Također je tu  ulogu imao i u vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji kada je otvoreno niz centara u zemljama Balkana. U međuvremenu, nažalost, Centar postaje poligon za otvaranje brojnih studija koji nemaju dopusnicu i tako postaje pravi „Eldorado u visokom obrazovanju“. Dio nadležnih institucija je upoznat (vidi primjer u privitku), no osim „mlakih“ naputaka ne čini se ništa, a brojni zainteresirani za ovu profesiju bivaju prevareni.
pula
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk