"Oni su najbolje što Rijeka može ponuditi",NL,18.12. 2012.

ČETRDESET I TRI NOVA STIPENDISTA GRADA RIJEKE POTPISALA UGOVOR ZA 2012./13.
Oni su najbolje što Rijeka može ponuditi

U proteklih 19 godina isplaćene su 2.603 godišnje stipendije
za što se iz gradskog proračuna ukupno izdvajalo godišnje 1.250.000 kuna

 
Učenici i studenti koji su dobili gradske stipendije * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Četrdeset i tri nova stipendista Grada Rijeke potpisalo je jučer ugovor o stipendiranju za školsku, odnosno akademsku godinu 2012./2013. Riječ je o 13 darovitih učenika srednjih škola te 30 darovitih studenata čime Grad Rijeka, kontinuirano od 1993. godine ulaže u znanje mladih. Naime, učenik ili student koji ostvari pravo korištenja stipendije u školskoj/akademskoj godini 2012./2013., a školuje se u Rijeci, dobit će devet mjesečnih stipendija u iznosu od 850 kuna, dok će oni koji se školuju izvan Rijeke, dobiti isti broj mjesečnih stipendija u iznosu od 1.100 kuna. 
    S obzirom na činjenicu da je temeljni kriterij za izbor korisnika stipendija darovitost te da se pristupnici natječaju za dodjelu stipendija Grada Rijeke boduju prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima te prema mišljenju dvaju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je da se jučer u Kongresnoj dvorani Transadrie okupilo najbolje što Rijeka može ponuditi – daroviti učenici i studenti.

Ustrajnost u radu

    – Čestitam novim potpisnicima stipendije među kojima je i 10 prošlogodišnjih stipendista-maturanata koji su se iznova natjecali za stipendiju, te pogotovo bivšim stipendistima koji su diplomirali tijekom ove godine. Vjerujem da će ćete i jedni i drugi doprinijeti razvoju Rijeke koja će ove godine, postati i formalno dio Europske unije, iako je po svojoj otvorenosti, tolerantnosti i prihvaćanju različitos
Nazočni i bivši stipendisti
   
    Jučerašnjem je događaju prisustvovalo 32 stipendista Grada Rijeke koji su tijekom ove godine diplomirali. Prema gradonačelnikovim riječima temeljenim na iskustvima prijašnjih stipendista, oni će vrlo brzo pronaći posao, bez obzira na gospodarsku krizu. Oni su: Martina Baretić, Sabina Begović, Danijela Birko, Ana Bratulić, Ana Čorić, Sanja Drakulić, Ervin Duraković, Anton Gergorić, Sandra Glavaš, Jurica Goja, Marin Golčić, Zvonimir Jergović, Kamelija Kauzlarić, Wollfy Krašić, Tea Kružić, Vesna Kurilić, Katarina Lacmanović, Ivana Miloš, Josip Ninčević, Luka Odović, Matea Pasarić, Domagoj Pauković, Tanja Pavlović, Ira Petris, Luka Rimanić, Ivan Rukavina, Lea Skorup, Ana Sokolić, Tea Tadej, Rea Vargović, Dijana Zver i Lorena Žuvić.
ti Rijeka već odavno »europska«, istaknuo je Obersnel, a pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj poželjela je svim stipendistima da ih ustrajnost u radu i želja za znanjem prate i u daljnjem životu.
    U ime diplomiranih stipendista predstavnicima Grada Rijeke obratila se Vesna Kurilić koja je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila studije povijesti umjetnosti i bibliotekarstva te se zahvalila Gradu Rijeci na podršci koju su im pružili.
    – Vrlo brzo ćete shvatiti da postoji puno ljudi koji će vam reći da ne radite dobro ili ne radite dovoljno dobro. Puno manje je onih koji će vas podupirati u vašim nastojanjima, a Grad Rijeka je jedan od njih, istakla je Vesna Kurilić obraćajući se novim stipendistima Grada Rijeke.
    Tijekom ove školske/akademske godine Grad Rijeka dodjeljuje 150 stipendija darovitim učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola te studentima, a u proteklih 19 godina isplaćene su 2.603 godišnje stipendije za što se, u nekoliko posljednjih godina, iz gradskog proračuna za stipendije ukupno izdvajalo 1.250.000 kuna godišnje.
   
Novi stipendisti

Inače, trinaest srednjoškolaca i 30 studenata ovogodišnji su novi stipendisti Grada Rijeke. Njihova su imena: Mihael Eraković, Sanja Palada, Ivana Nikolac, Mateo Žmak, Stela Jelenić, Dragana Marušić, Marina Rupe, Dominik Stanojević, Tina Gojak, Ariana Kostić, Mia Bećirević, Iva Jurković, Marin Seršić, Daniela Perković, Sanja Milovanović, Ema Karmelić, Stjepan Piličić, Nives Orlić, Ana Marija Ilić, Ivan Ševeljević, Dora Lovrečić, Daniel Brusić, Darija Damjanović, Alen Mančić, Mario Vretenar, Nereo Arbula, Ana Nikšić, Aleksandar Šušnjar, Antonela Šimunović, Dajana Šulavjak, Leonard Lovričić, Antonio Udoviću, Andrej Belančić, Marko Buljan, Tea Lovrinov, Tino Krvavica, Matko Zurak, Sandria Cetin, Andrea Slama, Mirta Stipeč, Sandra Crnko, Dorjan Lecki i Luka Krapić.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk