"Natječaj za rektora do 9. siječnja", NL,18.12. 2012.
SENAT POKRENUT REDOVNI POSTUPAK ZA IZBOR PRVOG ČOVJEKA SVEUČILIŠTA U RIJECI
Natječaj za rektora do 9. siječnja

 
Na sjednici Senata 17. siječnja 2013. godine saznat će se o prispjelim prijavama kandidata, a Senat utvrđuje listu kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor rektora
 
Sadašnji rektor Pero Lučin * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Senat Sveučilišta u Rijeci pokrenuo je postupak za izbor rektora za razdoblje od 2013. do 2017. godine. Natječaj traje do 9. siječnja, a za rektora može biti izabran nastavnik Sveučilišta u Rijeci u znanstveno-nastavnom zvanju redovitog profesora. Sadašnjeg rektora Peru Lučina Senat je izabrao u veljači 2009. kao najmlađeg rektora u povijesti riječkog Sveučilišta.
    Kandidate za rektora predlažu vijeća znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sast
Dvojbena legalnost ECPD-a
   
    Senat Sveučilišta podržao je inicijativu dekana Medicinskog fakulteta prof. dr. Alana Šustića da se Ministarstvu znanosti uputi dopis upozorenja o dvojbenoj legalnosti doktorskog studija biomedicine u Centru za mir i razvoj u Puli (ECPD).
    – ECPD je ustanovljen od strane UN-a u doba hladnog rata kako bi bio svojevrsna brana u uspostavi mira. U međuvremenu, nažalost, Centar postaje poligon za otvaranje brojnih studija koji nemaju dopusnicu i tako postaje pravi »Eldorado u visokom obrazovanju«. Dio nadležnih institucija upoznat je s time, no osim »mlakih« naputaka ne čini se ništa, a brojni zainteresirani za ovu profesiju bivaju prevareni, poručuje Senat riječkog Sveučilišta.
avnica Sveučilišta ili najmanje pet posto nastavnika Sveučilišta u znanstveno-nastavnom zvanju. Kandidati će imati priliku javno se predstaviti. Senat Sveučilišta utvrdio je da će 12. veljače biti održana zatvorena sjednica Senata, na kojoj će programe podastrijeti svi kandidati, dok će rektor biti izabran na sjednici 19. veljače.
    Na sjednici Senata u više znanstveno-nastavno zvanje potvrđeni su: dr. sc. Renata Gržić i dr. sc. Hrvoje Lalić s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Robert Mohović s Pomorskog fakulteta i dr. sc. Petar Veić s Pravnog fakulteta. U znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na razdoblje od pet godina potvrđena je dr. sc. Vesna Eraković Haber s Medicinskog fakulteta. Povjera izvođenja nastave na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Građevinarstvo Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci inozemnom profesoru potvrđena je Marku Renčelju.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk