"Rektor Sveučilišta dr. Pero Lučin s nagrađenim znanstvenicima, umjetnicima i studentima ",NL,19.12. 2012.
BLAGDANSKO DRUŽENJE REKTOR SVEUČILIŠTA DR. PERO LUČIN S NAGRAĐENIM ZNANSTVENICIMA, UMJETNICIMA I STUDENTIMA
 
Sljedeća godina bit će prijelomna, teška i izazovna
 
Počinjemo izrađivati strategiju od 2014. do 2020. godine i nadam se da ćemo uspjeti nastaviti s restrukturiranjem Sveučilišta kako bi odgovorili na ono što grad i regija očekuju od nas, rekao je Lučin

Andrej PETRAK, snimio Damir ŠKOMRLJ
 
Neki od mnogobrojnih dobitnika priznanja s rektorom Perom LučinomRIJEKA » Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin u zgradi Građevinskog fakulteta u Kampusu na Trsatu održao je tradicionalno blagdansko primanje za znanstvenike, umjetnike i studente koji su za svoje uspjehe primili nagradu na međunarodnoj, državnoj, lokalnoj ili strukovnoj razini. Zahvaljujući svima koji su ostvarili priznanja i uspjehe u protekloj godini, rektor je ocijenio da će sljedeća godina biti prijelomna što se tiče bitnih, strateških odluka.
    – Sljedeća godina bit će nam prijelomna godina. Ući ćemo u petu godinu krize, u uvjete velikih poteškoća u poslovanju, ali i uvjete velikih izazova, kako se organizirati, prilagoditi i doći do onoga što mi želimo biti. Sljedeće godine ćemo obilježiti simbolički 40. obljetnicu našeg Sveučilišta, rekao bih 40. godišnjicu modernog Sveučilišta u Rijeci i 380. godišnjicu visokog obrazovanja u Rijeci. Sljedeće godine počinjemo izrađivati strategiju za naredno razdoblje, od 2014. do 2020. godine. Nadam se da ćemo uspjeti smoći snage nastaviti s još intenzivnijim restrukturiranjem Sveučilišta kako bi odgovorili na ono što okruženje, grad, ova regija, očekuju od nas, ali i kako bi realizirali naše ambicije, koje su iz godine u godinu sve veće, rekao je rektor.
   
Državne nagrade

U sklopu svečanosti tradicionalna priznanja za osvojene državne nagrade dobili su dr. sc. Marina Babić Čač s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Bojan Polić s Medicinskog fakulteta i dr. sc. Silvana Vranić s Filozofskog fakulteta.
    Priznanja za osvojene nagrade Primorsko-goranske županije dobio je tim Filozofskog fakulteta u sastavu: dekan prof. dr. Predrag Šustar, dr. sc. Gianna Mazzieri-Sanković, doc. dr. Corinna Gerbaz Giuliano, dr. sc. Ines Srdoč-Konestra i dr. sc. Svjetlana Kolić-Vehovec, a za osvojene nagrade Grada Rijeke dobili su: akademik Daniel Rukavina, prof. emeritus s Medicinskog fakulteta i prorektorica dr. sc. Nevenka Ožanić.
    Priznanje za dobivena međunarodna priznanja i nagrade dobili su prof. dr. Stipan Jonjić s Medicinskog fakulteta, prof. dr. Goran Kalogjera s Filozofskog fakulteta i Melinda Kostelac s Akademije primijenjenih umjetnosti.
    U protekloj godini Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagradila je prof. dr. Josipa Brnića s Tehničkog fakulteta, posthumno je nagrada dodijeljena dr. sc. Branimiru Barišiću s Tehničkog fakulteta, nagrađeni su i dr. sc. Astrid Krmpotić s Medicinskog fakulteta, Zdravko Milić s Akademije primijenjenih umjetnosti, dr. sc. Vlatka Sotošek Tokmadžić s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta i Nicoletta Saulig s Tehničkog fakulteta. 
    Priznanja za dobivene strukovne i ostale nagrade dobili su: dr. sc. Vasil Tocinovski s Filozofskog fakuletta, Ines Jakovčić s Filozofskog fakulteta, dr. sc. Mira Ćuk s Medicinskog fakulteta, Vanda Juranić Lisnić s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Senka Maćešić s Tehničkog fakulteta, dr. sc. Nelida Črnjarić-Žic s Tehničkog fakulteta, doc. Letricija Linardić s Akademije primijenjenih umjetnosti, Albin Redžić s Pomorskog fakulteta, dr. sc. Vana Vasiljev Marchesi s Medicinskog fakulteta, Ivana Godnić s Medicinskog fakulteta i Igor Ružić s Građevinskog fakulteta.
   
Vrhunski sportaši

Među nagrađenim studentima su: Tedi Zgrablić s Građevinskog fakulteta, s mentoricama prof. dr. Aleksandrom Deluka-Tibljaš s Građevinskog fakulteta i prof. dr. Tomažem Tolazzijem s Univerze v Mariboru, Nensi Benazić s Akademije primijenjenih umjetnosti, s mentorom Aljošom Brajdićem i Mateja Rusak s Akademije primijenjenih umjetnosti. Studenti vrhunski sportaši nagrađeni u protekloj godini su: Luka Rukavina s Medicinskog fakulteta, Marko Rončević sa sveučilišnog Odjela za informatiku, Borka Frančišković sa sveučilišnog Odjela za matematiku, Marko Kovačić sa sveučilišnog Odjela za matematiku i Ana Znaor s Učiteljskog fakulteta. Nagrade Unisporta - Riječkog športskog sveučilišnog saveza dobili su: Ivan Gudelj s Tehničkog fakulteta, Maja Grce s Medicinskog fakulteta i Vinko Anzulović s Pomorskog fakulteta, dok je kao najuspješniji fakultet nagrađen Medicinski fakultet.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk