Objavljen je FP7 ERA Chairs pilot natječaj

Objavljen je pilot natječaj u okviru FP7 – REGPOT programa, ERA Chairs s indikativnim proračunom u iznosu od 12 mil.€ sa svrhom što bolje pripremljenosti za korištenje sredstava iz budućeg višegodišnjeg okvira za financiranje koji naglašava povećanu sinergiju između Horizon-a 2020 i Strukturnih fondova.

Cilj ERA Chairs natječaja je podizanje istraživačke učinkovitosti znanstvenih institucija s dokazanim potencijalom za istraživačku izvrsnost  na međunarodnoj razini. Natječaj će pružiti potporu aktivnostima koje omogućuju strukturne promjene u institucijama. Te promjene trebaju osigurati razvoj kompetitivnog istraživačkog okružja i povoljne uvjete za vrhunske istraživače sukladno Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu novačenja istraživača.

Uspješne institucije će dobiti financijska sredstva za pokrivanje troškova ERA chairs holder-a i njegovog istraživačkog tima, troškove istraživanja, kao i troškove vezane za aktivnosti koje su u funkciji implementacije ERA načela. Odabrani ERA Chair holder treba biti izniman, prepoznati stručnjak/stručnjakinja u svom znanstvenom polju s liderskim potencijalom koji će uspostaviti tim znanstvenika za izvođenje strukturnih promjena u instituciji. Odabrane institucije obvezat će se na provođenje mjera koje će osigurati strukturne promjene i kroz mobilizaciju drugih financijskih sredstava, bilo nacionalnih/regionalnih ili sredstava iz Strukturnih  fondova.

Bit će financirano pet ERA Chairs projekata i to najviše jedan projekt po državi. Za sve informacije možete se obratiti gđi. Mirjani Vuk, FP7 nacionalnoj kontakt osobi, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Krajem siječnja planira je nacionalni Info dan za ERA Chairs pilot natječaj. O datumu, mjestu održavanja i dr. bit ćete naknadno obaviješteni. Zainteresirani za sudjelovanje na Info danu ERA Chairs pilot natječaja trebaju poslati e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ukoliko žele prisustvovati Info danu.

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk