"Ukida se stara Smotra Sveučilišta", NL, 4. 1. 2013.
Ukida se »stara« Smotra Sveučilišta
MODERNIZACIJA SVEUČILIŠTE U RIJECI KRENULO U NOV PRISTUP BUDUĆIM STUDENTIMA
Online smotra će interaktivno predstavljati fakultete, studijske programe, sveučilišne servise i aktivnosti koje Sveučilište nudi studentima
 
Online sveučilišna smotra zamijenit će tradicionalnu * Foto: P. FABIJANRIJEKA » Sveučilište u Rijeci donijelo je odluku kojom se prekida sedamnaest godina duga tradicija održavanja Smotre, manifestacije na kojoj su se svake godine budući studenti upoznavali s ponudom studijskih programa i ostalim djelatnostima kojima se ta visokoškolska ustanova bavi. Pojašnjavajući kako postoji više razloga za ukidanje Smotre, prorektorica za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, ističe da je Sveučilište otišlo korak dalje i prvo je u Hrvatskoj uvelo online smotru. Riječ je o multimedijalnom projektu koji interaktivno predstavlja fakultete, studijske programe, sveučilišne servise i aktivnosti koje Sveučilište nudi sadašnjim i budućim studentima. 
    – Unatrag nekoliko godina svjedoci smo da sve manje budućih studenata dolazi na Smotru kakvu smo organizirali. To je bila Smotsa sjamskog tipa, koja je trajala jedan ili dva dana i mogli su je posjetiti samo budući studenti s riječkog područja, a više od 50 posto naše ciljane skupine su brucoši iz drugih hrvatskih krajeva. Njima je dolazak na Smotru bio nemoguć. Pored toga, tu je i razlog skupoće, jer Smotra kakva je bila do sada zahtijevala je određena financijska izdvajanja, a ujedno je zahtijevala i da naši djelatnici dan ili dva izbivaju s posla. Na kraju, jedan od razloga za ovakvu odluku je i činjenica da se nove generacije najviše informiraju elektronskim putem. Jako nam je važno da budemo dostupni u neograničenom razdoblju i svima. Online smotra je jedna sasvim nova forma o kojoj već dosta vremena razmišljamo. To je Smotra koju su napravili studenti za studente, jer cijeli je projekt radio Studentski zbor u suradnji s našim stručnjacima. Studenti su napravili projekt u kojem su prikazali način na koji misle da se Sveučilište može najbolje predstaviti budućim studentima, pojašnjava prorektorica.
    Dodajući kako je onlije Smotra moderniji i dinamičniji način predstavljanja studijskih programa, prof.dr. Prijić Samardžija ističe kako se projekt trenutno nalazi u testnoj fazi, a prvo javno predstavljanje bit će 16. siječnja. 
    – Stalo nam je da budemo interaktivni. Zato smo uveli mogućnost da nam se jave budući studenti i svi zainteresirani te da iznesu svoje sugestije ili pak postave pitanje. Pozvali smo ih i da otkrivaju greške, a onaj tko pronađe najviše grešaka, osvojit će USB Sveučilišta, kaže Prijić Samaržija.
    Prva hrvatska online Smotra ne nudi samo virtualnu šetnju Sveučilištem, nego i sve informacije vezane uz studentski život, od smještaja, prehrane, prijevoza pa do zdravstvene zaštite, savjetovanja ili pak međunarodne suradnje. Budući studenti se na jednom mjestu mogu informirati o više od 140 studijskih programa i 8.500 kolegija, ali i dobiti odgovor na bilo koje pitanje upućeno točno određenoj visokoškolskoj ustanovi koja ih zanima.

I.,ŠESTAN KUČIĆ


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk