"Poziv za ulazak u Start-up inkubator", NL, 10. 1. 2013.
PODUZETNIŠTVO

Traže se ideje i mentori
 
Projekt »Start-up Rijeka« korisnicima omogućuje korištenje radnih mjesta šest mjeseci u inkubatoru u Ružićevoj te pomoć u pretvaranju ideje u tržišni model
 
Start-up namijenen informatičkim tehnologijama, računalnim aplikacijama, industrijskom dizajnu i drugim područjima * Foto: S. DRECHSLERRIJEKA » Odjel gradske uprave za poduzetništvo objavio je javni poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak u Start-up inkubator Rijeka, što bi trebao početi s radom krajem veljače, na adresi Ružićeva 14. Istim javnim pozivom traže se prijave i za poslovne mentore riječkog Start-up inkubatora. Osnovna ideja koju su u Gradu Rijeci imali kod osnivanja inkubatora jest pružanje potpore mladima s poslovnom idejom u komercijalizaciji njihovih ideja, približavanja mogućih izvora financiranja te omogućavanje njihova samozapošljavanja. U gradskom Odjelu za poduzetništvo kao korisnike riječkog Start-up inkubatora vide prvenstveno studente Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta te mlade osobe i timove do 29 godina.
    Korisnici su, dakle, mladi ljudi i njihovi timovi koji posjeduju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna, studenti različitih znanstvenih i drugih stručnih područja. U inkubatoru se pruža potpora prvenstveno fizičkim osobama u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, boljih ili povoljnijih od konkurencije.
   
Usluge i kontakti

Projekt »Start-up Rijeka« korisnicima omogućuje korištenje radnih mjesta u prostoru inkubatora u Ružićevoj, što se prostire na nešto manje od tri stotine četvornih metara, u razdoblju od šest mjeseci, pružanje pomoći u pretvaranju ideje u poslovni, tržišno zanimljiv model, pružanje pomoći od strane stručnih mentora iz područja zaštite intelektualnog vlasništva, marketinga te tehničkog područja iz kojeg se razvija poslovna ideja, kao i tehničku pomoć u izradi skraćenog poslovnog plana. Među uslugama su i omogućavanje kontakata i predstavljanje razrađene poslovne ideje potencijalnim investitorima, predstavljanje javnosti, te mogućnost sudjelovanja na nacionalnim i međunarodnim start-up točkama. Usluga za korisnike u razdoblju predinkubacije tijekom šest mjeseci u potpunosti je besplatna.
    Gradski Odjel za poduzetništvo zajedno s partnerima iz Sveučilišta u Rijeci, Veleučilišta u rijeci i RRA Porin, planira održavanje radionica s ciljem predstavljanja Start-up projekta, gdje će svi zainteresirani imati priliku dobiti i upute za podnošenje prijava. Informacije o datumima i vremenu odvijanja radionica, bit će objavljene na webu www.rijeka.hr/poduzetnici.
    Prijave na poziv razmatrat će Programsko vijeće koje ima ovlasti po potrebi pozvati na prethodni intervju voditelja i članove podnositelja prijave. Pri ocjeni najboljih rješenja razmatrat će se inovativnost, tržišni potencijal, stupanj razrade poslovne ideje te motiviranost i spremnost tima za razradu ideje. Pritom će se prednost dati projektnim prijedlozima iz područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna te ostalim znanstvenim i stručnim područjima. Prijave se podnose do 8. veljače.
   
Stručna pomoć

Stručna pomoć pri realizaciji vlastite ideje je osigurana od strane mentora koja se u tom smislu organizira otvorenim javnim pozivom na podnošenje prijava za mentorsku mrežu Start-upa te osobnim kontaktima sa stručnjacima iz gospodarskih subjekata ili sveučilišne zajednice. Mentori se traže prvenstvevno iz područja prirodnih i tehničkih znanosti te iz područja zaštite prava industrijskog vlasništva, razvoja proizvoda i marketinga. Mentori mogu dolaziti iz svih obrazovnih i razvojnih institucija, znanstveno-istraživačkih centara, gospodarskih subjekata ili udruga koje su osnovane sa svrhom podupiranja rada svojih članova ili moraju imati značajno iskustvo u navedenim pravnim subjektima.
    Uloga mentora zasniva se na dobrovoljnoj osnovi, a svi mentori potpisat će izjavu o etičkom kodeksu. Od njih se traži da povremeno nadgledaju rad tima kojeg mentoriraju i to fizički u prostoru najmanje jednom mjesečno, po mogućnosti video-vezom i telefonskim kontaktom za savjete po potrebi. Popis mentora bit će javno objavljen, a korisnici samostalno biraju mentora s liste mentora. Mentori koji sa svojim timom i komercijaliziraju ideju, bit će javno predstavljeni i dobiti zahvalu Grada Rijeke za doprinos u realizaciji projekta. Prijave za mentore podnose se do 1. ožujka.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk