Nagrade za životno djelo
Petak, 16.04.2010.
Sveučilišni profesori, akademik Daniel Rukavina, bivši rektor Sveučilišta u Rijeci i pater prof. dr. Marijan Jurčević, ovogodišnji su dobitnici nagrada za životno djelo Županije Primorsko – goranske. Kako stoji u obrazloženju odluke, akademik Daniel Rukavina nagradu je primio za međunarodni znanstveni doprinos imunologiji, za izuzetan doprinos obrazovanju studenata i mladih znanstvenika te za posebne zasluge u razvoju Medicinskog fakulteta i Sveučilišta u Rijeci. Predlagač je Medicinski fakultet u Rijeci, te Sveučilište.

Prof. dr. Marijan Jurčević nagradu je primio za postignuća u oblastima teologije i filozofije, za izuzetan doprinos odgoju i obrazovanju brojnih naraštaja studenata te za uspješno projicanje kulture dijaloga na prostorima Primorsko-goranske županije. Predlagač ove odluke bio je klub vijećnika HDZ-HKDU-HSP zajedno s vijećnicima iz redova HSS-a, a podrška je dobivena i od Riječke nadbiskupije, kao i Teologije u Rijeci.

Tom prigodom rektor riječkog Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin sa suradnicima uputio im je čestitku izrazivši zadovoljstvo što je prepoznat i njihov izniman doprinos, kako u akademskoj zajednici tako i životu ove regije.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk