Rektor prof. dr. Pero Lučin u Kini
Subota, 17.04.2010.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin otputovao je 14. travnja u Kinu na poziv veleposlanika RH prof. dr. Ante Simonića. Osmodnevni boravak u Kini, uz posjet sveučilištima, uključio je niz susreta i razgovora s čelnicima obrazovnih i istraživačkih institucija, kao i  intervju na radiju, te potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Sveučlištem Shenyang Jianzhu.

Prvoga dana Rektor je u Pekingu posjetio Radio China International gdje je, uz intervju, razgovarao s čelnim ljudima o suradnji koja pretpostavlja osnivanje "Konfucijevih učionica" na riječkom Sveučilištu te o mogućnosti pokretanja jednosatne dnevne radio emisije na nekim od riječkih radio postaja.

Potom je slijedio odlazak u Peking Medical Health Science Centar gdje je održao predavanje. U Pekingu je razgledao  Beijing Institute of Transfusion Medicine gdje se sastao s prof. dr. Liu Yong Jinom. Peti dan posjeta Kini prof. dr. Lučin održao je  u Hong Kongu predavanje na Medicinskom Sveučilištu. Posljednji dan, u Shenyangu je, kako je navedeno, na Sveučilištu  potpisao je Sporazum o suradnji.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk