"Izbor studija - moderan pristup budućim studentima", NL, 17. 1. 2013.

UMJESTO SAJMA
SVEUČILIŠTE U RIJECI PREDSTAVILO ON-LINE SMOTRU KOJA JE ZAMIJENILA ISTOIMENU TRADICIONALNU MANIFESTACIJU
 
Osnovni razlog napuštanja tradicionalne Smotre sajamskog tipa je želja da se Sveučilište približi načinu komunikacije današnjih studenata i mladih ljudi, rekao je rektor prof.dr. Pero Lučin

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ
 
Na pilot-projektu on-line Smotre radili su i studentiRIJEKA » Sveučilište u Rijeci jučer je predstavilo on-line Smotru Sveučilišta koja je zamijenila istoimenu tradicionalnu manifestaciju kojom su se riječke visokoškolske ustanove proteklih 17 godina predstavljale budućim studentima. Riječ je o prvoj Smotri takve vrste u Hrvatskoj koja na internet stranicama Sveučilišta (www.uniri.hr – Uniri Smotra) bez uobičajenih prezentacijskih pultova i vremenskog ograničenja od samo dva dana time budućim studentima omogućuje kvalitetan uvid u sve informacije oko studiranja, odnosno olakšava izbor za upis odgovarajućeg studijskog programa. Navodeći kako se radi o prezentaciji smotre na moderan način, rektor Sveučilišta prof.dr. Pero Lučin istaknuo je da je osnovni razlog napuštanja tradicionalne Smotre sajamskog tipa želja da se ta visokoškolska ustanova približi načinu komunikacije današnjih studenata i mladih ljudi.
   
Nije koštalo ništa

– Virtualna on-line Smotra napravljena je u mjesec dana, a radili su je sami studenti. Sada započinje daljnja razrada projekta, a cilj pilot-projekta je modernizirati sustav predstavljanja studentskih programa i ostalih servisa za studente te ga učiniti dostupnim širem broju potencijalnih studenata u neograničenom vremenskom trajanju, kazao je rektor.
    Dodajući kako on-line Sm
Sveučilišna himna »Brode naš bijeli«
   
    Uz on-line Smotru jučer je predstavljen i nosač zvuka »Pjesma sveučilišnog zajedinštva« pod nazivom »Brode naš bijeli«. Projekt je, ususret obilježavanju 40. obljetnice Sveučilišta u Rijeci, realiziran u produkciji Multiart centra, kao dio programa »Naš kampus«, a cilj projekta, istaknula je prorektorica prof.dr. Snježana Prijić Samaržija, promocija je Sveučilišta, Kampusa, ali i Rijeke kao sveučilišnog grada. Dodajući kako je sveučilišna himna nastala kao rezultat potrebe za artikuliranjem i građenjem zajedništva, prof.dr. Marina Biti kazala je da je pjesma »Brode naš bijeli« simbolička poveznica zajedništva, a iako je tek jučer javno predstavljena, na Youtubeu je zabilježeno već više od tri tisuće klikova. Tekst sveučilišne himne potpisuje Marina Biti, glazbu i aranžman Olja Dešić, a režiju spota Branimir Rogoznjan. U vokalnoj izvedbi skladbe i u spotu sudjelovali su solisti i glazbenici škole modernog pjevanja i sviranja Studio Maraton: Mateo Resman, Sandra Vagaja, Dino Ivelja, Sandro Legan i Stefan Šegulja, frontmeni sastava DNA: Ana Cerovac i Daniel Jurišević, kao i Vokalna skupina Octachord te Pjevački zbor mladih »Josip Kaplan«.
otra Sveučilišta nije koštala gotovo ništa, prorektorica za nastavu i studentska pitanja prof.dr. Snježana Prijić Samaržija najavila je da će se kroz idućih godinu dana mjeriti koliko i koje su stranice najposjećenije, a sve iz razloga kako bi se projekt sljedeće godine mogao unaprijediti.
   
Virtualna šetnja

– Cilj pilot-projekta je modernizirati sustav predstavljanja studentskih programa i ostalih servisa za studente te ga učiniti dostupnim širem broju potencijalnih studenata u neograničenom vremenskom trajanju. Osim toga, on-line projekt Smotre nudi i aktivno uključivanje zainteresiranih korisnika u smislu upita i pojašnjenja koja će, potom, rješavati studentske službe odnosnih sastavnica, kazala je prorektorica. 
    Uz prorektoricu na pilot-projektu on-line Smotre radili su i sami studenti, a glavni inicijatori, pokretači i voditelji projekta bili su predsjednica Studentskog zbora Andrea Mešanović te Pavao Pahljina iz Udruge »Bura znanja«, koji su jučer detaljnije predstavili on-line Smotru i njene mogućnosti. Uz njih na izradi projekta sudjelovali su i Marin Trošelj, Krešimir Linić, Filip Goleš, Nikola Vincetić te Ivo Bujan.
    Uz virtualnu šetnju Sveučilištem i njegovim sastavnicima prva hrvatska online Smotra na jednom mjestu nudi i sve informacije vezane uz studentski život, od smještaja, prehrane, prijevoza pa do zdravstvene zaštite, savjetovanja ili pak međunarodne suradnje, a budući se studenti mogu informirati o više od 140 studijskih programa i 8.500 kolegija

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk