"STeP Ri organizira radionicu o zaštiti intelektualnog vlasništva", NL, 17. 1. 2013.

BILATERALNI PROJEKT
UNAPRIJEDITI POSLOVANJE INOVACIJAMA
 
Mala i srednja poduzeća često su glavni pokretači inovacija – Boris Golob * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (STeP Ri) u sklopu bilateralnog projekta FIDES – From IP to business, 23. siječnja između 10 i 14 sati organizira info radionicu »Kako unaprijediti poslovanje poduzeća kroz inovaciju i zaštitu intelektualnog vlasništva«. Info radionica organizira se u sklopu bilateralnog projekta FIDES-From IP to business, a ista radionica bit će održana i 29. siječnja u prostorima HGK u Puli između 10 i 14 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.
    – U uvjetima globalizacije svjetskog tržišta inovacije i zaštićeno intelektualno vlasništvo postaju presudni u poslovanju. U tom području trebaju tražiti svoju priliku upravo mala i srednja poduzeća, izjavio je direktor STeP-a Ri Boris Golob.
    Napominje da se upravo mala i srednja poduzeća često pojavljuju kao glavni pokretači inovacija, premda je primijećeno da im nedostaju znanja o sustavima zaštite intelektualnog vlasništva pomoću kojih mogu zaštititi svoje proizvode i usluge od konkurencije.
    – Odgovarajuća zaštita intelektualnog vlasništva predstavlja presudan korak u sprečavanju mogućeg kršenja tih prava te u pretvaranju ideja u značajnu imovinu poduzeća sa stvarnom tržišnom vrijednošću uz ostvarenje veće dobiti, kaže Golob.
    Prijave traju do 21. siječnja za događaj u Rijeci, a 25. siječnja za događaj u Puli. Više informacija o načinu prijave moguće je pronaći na stranicama www.step.uniri.hr ili na broju telefona 051/265-962. (A. P.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk